Výborné piškotové těsto

25 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 261366x
Recept na piškotové těsto. Zkuste a již nikdy nebudete dělat jiné.
Komentáře receptu 173
Uvařil jsem to (Recept vařilo 67 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7 vajec.

Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, hlavně u korpusu. Netvoří se pak uprostřed kopeček.

Pokud děláme těsto kakaové, dáme kakao na úkor mouky. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme. Vyhneme se tak tuhé buchtě.

Dášena autor receptu:

Výborné piškotové těsto

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

4,7
skvělý recept
326 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Výborné piškotové těsto

Recept se nachází v 849 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1352 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborné piškotové těsto

Celkový počet komentářů u receptu: 173
Celkový počet komentářů: 173
Nalezeno receptů: 173
Přidat příspěvek k receptu Výborné piškotové těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept