Výborné piškotové těsto

25 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 214770x
Recept na piškotové těsto. Zkuste a již nikdy nebudete dělat jiné.
Komentáře receptu 148
Uvařil jsem to (Recept vařilo 57 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7 vajec.

Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, hlavně u korpusu. Netvoří se pak uprostřed kopeček.

Pokud děláme těsto kakaové, dáme kakao na úkor mouky. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme. Vyhneme se tak tuhé buchtě.

Dášena autor receptu:

Výborné piškotové těsto

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 549 běžně 10500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
291 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Výborné piškotové těsto

Recept se nachází v 781 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1266 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborné piškotové těsto

Celkový počet komentářů u receptu: 148
Celkový počet komentářů: 148
Nalezeno receptů: 148
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Výborné piškotové těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept