Oloupané syrové brambory nastrouháme. Použijeme buď 10 větších brambor nebo zhruba 1,5 kg jakýchkoliv. Doporučuji strouhat v robotu, jelikož brambory nepustí tolik vody a bramboráky jsou pak úžasně křupavé, jako chipsy. Pokud nemáme robot, stačí nastrouhat na jemném struhadle. Takové, jaké se používá na mrkev nebo když se strouhá najemno sýr a vymačkat vodu, ale efekt není stejný, jako z robotu.
K nastrouhaným bramborám přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Pokud některý druh brambor pustí vodu, zahustíme přidáním mouky. Pokud máme těsto sušší, přidáme trošku mléka.
Bramboráky ihned smažíme na rozpáleném oleji - dno pánve musí být olejem pokryto, aby byly bramboráky zlaté a křupavé. Ale moc to s olejem nepřeháníme, ať nejsou bramboráky zbytečně mastné. Těsto roztíráme tence. Na pánvičku s průměrem dna 17 cm dáváme 2 až 2 a půl vrchovatých lžic těsta. Křupavé bramboráky smažíme až dozlatova, podle potřeby doléváme olej. Hotové bramboráky dáváme osušit na ubrousky.
Křupavé bramboráky jsou dobré teplé i vychladlé - ale čerstvé.