Výborná svíčková

1 h 30 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 417390x
Recept na svíčkovou, který si hned oblíbíte.
Komentáře receptu 62
Uvařil jsem to (Recept vařilo 57 lidí)


Postup přípravy receptu

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem.

Foto: Thinkstock.com

renča29 autor receptu:

Výborná svíčková

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
260 hlasujících
  • Recept Výborná svíčková - Rychlejší a snadnější varianta svíčkové omáčky.
  • Recept Výborná svíčková - Moje svíčková...

Kuchařky obsahující recept Výborná svíčková

Recept se nachází v 811 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborná svíčková

Celkový počet komentářů u receptu: 62
  • Komentář k receptu Výborná svíčková Lucianne 13.06.2016 23:21:17

    Výborný recept. Právě jsem dovařila a super.

  • Komentář k receptu Výborná svíčková humu 29.03.2016 07:05:50

    Co znamená dusit doměkka? Například podle mě je maso měkký už za syrova. Absolutně tak netuším, jestli stačí deset minut nebo 2 hodiny. Takhle je to skoro u každýho receptu. Přidejte přiměřeně tohodle, podle chuti přidejte tamtoho a povařte dokud to nebude hotový. Spíše mě zajímá, jestli si to autoři receptu fakt neuvědomujou, nebo prostě na ostatní kašlou a spokojej se s přitákáním paní Jarmily, pochvalou od paní Evženie a ziskem hodnocení o půl hvězdičky lepším než získala za podobný recept paní Miluše.

    • Re: Komentář k receptu Výborná svíčková tina 12.05.2016 10:18:58

      Skuste pozriet tu, mozno Vam to pomôže pri vareni .
      https://www.kucharkaprodceru.c z/duseni-tepelna-uprava/
      http://www.jakvkuchyni.cz/jak- spravne-varit-dusit-a-pect-mas o/

    • Re: Komentář k receptu Výborná svíčková lumik 29.03.2016 07:37:47

      tak zkus po 10 minutách dušení ochutnat dušené hovězí...u minutek jde napsat přesný čas,ale u masa dušeného ne,záleží na stáří i kvalitě,sůl,cukr a jiná dochucovadla je lepší dát podle své chuti a ne třeba slepě podle receptu sůl a pak po přesolení si stěžovat že to tak bylo napsané

  • Komentář k receptu Výborná svíčková Maywe 01.02.2016 11:59:34

    Co kuchař, to jiný recept, ale tento je skvělý! :) Doporučuji. :)

  • Komentář k receptu Výborná svíčková Martina 10.01.2016 08:30:29

    Svickovou jsem delala vcera,z casi i dleho receptu...vse se povedlo a ja nakonec omacku porpasirovala pres sito a je uzasna zadna jiska zadna nahraska uzasne i bez toho,husta,chutovo super :-) nepridavala bych jisku a zadnou vodu na vyse..v podstate z toho vznikne vyvarek i z masa kdyz se dela tak si dam na zacatku tolik vody aby sem to nemusela redit..Ja sem ke prikladu dala vody po maso akorat aby bylo z 3/4 zakryto a musim rict ja ji delala po prve a jsem na sebe vyjimecne hrda :-)

  • Svíčková Hana 21.10.2015 09:20:51

    Svíčková omáčka je moc dobrá to nemá chybua dávám sama zeleninu.

  • Koprová omáčka Bauerovi 21.10.2015 09:18:21

    Koprová omáčka je úžasná dělám ji každý měsíc to nemá chybu.

  • moje svíčková... misa (tecka) krystyna 22.07.2015 11:32:12

    dělat posvátnou českou omáčku jinak je kacířství...

    stačí pořádné množství čerstvé mrkve, petržele, celeru - vše nastrouhané nahrubo, uzená slanina bez kůže, oloupaný citron pár kousků, cibule, poctivá smetana a tyčový mixer udělá své...samozřejmě koření bobkový list a nové koření, cukr a troška lásky k vaření..:(((

Celkový počet komentářů: 62
Nalezeno receptů: 62
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept