Výborná svíčková

1 h 30 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 218753x
Recept na svíčkovou, který si hned oblíbíte.
Komentáře receptu 38
Uvařil jsem to (Recept vařilo 48 lidí)


Postup přípravy receptu

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem.

renča29 autor receptu:

Výborná svíčková

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porcí
Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
175 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Výborná svíčková

Recept se nachází v 718 kuchařkách
myš1
recepty 4619 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2711 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborná svíčková

Celkový počet komentářů u receptu: 38
  • Svíčková ! Jaroslav 07.11.2013 19:35:25

    Dobrý den,proč tomu říkáte svíčková když to vedle svíčkový ani neleželo,nezlobte se na mě ale dávat do svíčkový jíšku,to je něco.Jak píše pan Petr předemnou,musíte se učit .

  • Díky za recept? Vláďa 30.08.2013 07:53:11

    Co je to z recept??? Dnes je to už potřetí, co si moje drahá polovička vyžádala tuto svíčkovou a já zase stojím u plotny! :-D Děkuji moc autorce, jako muž jsem v kuchyni zabodoval, ale sám jsem se postavil k oltáři plotny:)
    Osobně mi taky moc chutná a zkoušel jsem více receptů, ale pro mě výborná!

  • Komentář k receptu Výborná svíčková Honza54 09.08.2013 20:38:11

    Omáčka sama o sobě není ve výběru tady zlá, pokud ale čekáte tu typickou vůni a chuť svíčkové, té se nedočkáte. Pokud chcete, pak jen následující dvě věci pozvednou omáčku úplně jinam:
    - i na takhle malou porci citelně navyšte objem zeleniny
    - při smažení cibule k ní přidejte koření, plátky citronu i s kůrou a špek (!!!), bez špeku, citronu a tymiánu prostě není svíčková.

    Jinak dávat dusit maso na plátky (nedejbože jiné než hovězí!) je - nezlobte se - zvířecí. Pokud nechcete zeleninu s masem péct (zcela odlišný postup od popsaného), pak si dopředu uvařte hovězí vcelku (!), ideálně špičku, a poté použijte vývar na ředění omáčky... ano, při dostatku zeleniny se omáčka ředí, nikoliv zahušťuje ;) .

    • Re: Komentář k receptu Výborná svíčková Jandová 10.08.2013 09:41:56

      Zrovna tak je "zvířecí" maso vařit, to se dokonalé chuti svíčkové také nedočkáte. Rovněř bez karamelu to není ono. JInak s vámi souhlasím. Tenhle kulinářský skvost chce čas a kdo to uspěchá, tak má jen parodii na "svíci".

  • Komentář k receptu Výborná svíčková Honza54 09.08.2013 20:46:52

    Zapomněl jsem... Místo cukru na karamel a barvu stačí použít červenou cibuli místo bílé ;) .

  • Komentář k receptu Výborná svíčková vdovaponeznamemvojinovy 31.05.2013 12:19:21

    Děkuji za recept, dá oproti klasické míň práce a je výborná :)

  • komentare renča29 23.03.2013 11:28:50

    Jsem moc potesena,ze vetsine z vas se tato svickova povedla a chutnala,tak svickove zdar :-) :-)

  • Marketa 22.03.2013 13:13:32

    Vyborna-stoji za to.....

  • Dneska jsem poprvé dělala svíčkovou a musím říct, že to byl úspěch! Jedna z nejlepších svíčkových co jsem kdy měla! Jen jsem tam místo 1 mrkve dala 3 a taky 3 petržele. Omáčka byla hustá a moc dobrá, děkuji!

  • do sladké smetany přidávám půl kelímku zakysané smetany a polévkovou lžíci hladké mouky, pořádně rozmíchám a už nemusím dávat citrón ( nehrozí že se srazí) pokud mám hooodně zeleniny není ani ta mouka potřeba :-)

Celkový počet komentářů: 38
Nalezeno receptů: 38
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Výborná svíčková
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept