Výborná banánová roláda

45 min | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 9559x
Recept pro slavnostní příležitost. Roláda s banánovou náplní, které málokdo odolá.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně přidáváme sníh. Plech vyložíme pečícim papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi tak 10 minut do zlato-žluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se těsto vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat).

Připravíme si náplň. V trošce mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou. Dále přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec náplň ochutíme rumem.

Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ni položíme banány a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.

wendys autor receptu:

Výborná banánová roláda

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Výborná banánová roláda

Recept se nachází v 127 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborná banánová roláda

Přidat příspěvek k receptu Výborná banánová roláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept