Vrstvená linecká kolečka

1 h 15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 12977x
Recept z lineckého cukroví a tmavé čokolády - bez krému, marmelády či jiné náplně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Linecké těsto vypracujeme ze změklého másla, hladké mouky a moučkového cukru. Vklepneme i jedno menší vejce. Těsto uložíme před dalším zpracováním aspoň na hodinu odležet do lednice.

Na pomoučněném vále vyválíme plát, ze které vykrajujeme kolečka dvojí velikosti.

Linecká kolečka poklademe na plech s pečícím papírem a na 160 - 170 °C upečeme dorůžova. Necháme vychladnout.

Hořkou kvalitní čokoládu rozpustíme a neředíme žádným dalším tukem, vhodné je použít i připravenou polevu v sáčku, ale musí být tmavá, na světlém lineckém pečivu vypadá nejlépe. Pomocí štětečku nebo cukrářského sáčku naneseme na spodní kolečko dost čokolády a přiložíme menší kroužek. Chvíli podržíme, poleva nám rychle zatuhne, je-li kvalitní. Poté ozdobíme čokoládou podle fantazie.

Vrstvená linecká kolečka necháme alespoň 7 - 10 dnů odležet.

Michy autor receptu:

Vrstvená linecká kolečka

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vrstvená linecká kolečka

Recept se nachází v 91 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vrstvená linecká kolečka

Přidat příspěvek k receptu Vrstvená linecká kolečka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept