Vrstvená linecká kolečka

1 h 15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 12608x
Recept z lineckého cukroví a tmavé čokolády - bez krému, marmelády či jiné náplně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Linecké těsto vypracujeme ze změklého másla, hladké mouky a moučkového cukru. Vklepneme i jedno menší vejce. Těsto uložíme před dalším zpracováním aspoň na hodinu odležet do lednice.

Na pomoučněném vále vyválíme plát, ze které vykrajujeme kolečka dvojí velikosti.

Linecká kolečka poklademe na plech s pečícím papírem a na 160 - 170 °C upečeme dorůžova. Necháme vychladnout.

Hořkou kvalitní čokoládu rozpustíme a neředíme žádným dalším tukem, vhodné je použít i připravenou polevu v sáčku, ale musí být tmavá, na světlém lineckém pečivu vypadá nejlépe. Pomocí štětečku nebo cukrářského sáčku naneseme na spodní kolečko dost čokolády a přiložíme menší kroužek. Chvíli podržíme, poleva nám rychle zatuhne, je-li kvalitní. Poté ozdobíme čokoládou podle fantazie.

Vrstvená linecká kolečka necháme alespoň 7 - 10 dnů odležet.

Michy autor receptu:

Vrstvená linecká kolečka

Počet přidaných receptů: 2207

Ingredience

4
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vrstvená linecká kolečka

Recept se nachází v 88 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vrstvená linecká kolečka

Přidat příspěvek k receptu Vrstvená linecká kolečka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept