Vosí hnízda

30 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 252317x
Velice oblíbená pochoutka, kterou si můžete udělat vlastně po celý rok. Uchovávejte je v ledničce.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Piškoty a ořechy nastrouháme, přidáme k nim cukr, rozehřáté máslo, mléko a rukama vypracujeme vláčnou hmotu. Kousky těsta tvarujeme do formiček na úlky vysypaných moučkovým cukrem a vyklopíme. Do vzniklého otvoru dáme vaječný koňak nebo máslový krém(r. 815) a uzavřeme piškotem.

autor receptu:

Vosí hnízda

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3,1
dobrý recept
1092 hlasujících
  • Recept Vosí hnízda - Už máme hotovo.
  • Recept Vosí hnízda - Vosí hnízda zdobená čokoládou.

Kuchařky obsahující recept Vosí hnízda

Recept se nachází v 209 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
zdegross
vánoční cukroví 166 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vosí hnízda

Celkový počet komentářů u receptu: 25
Celkový počet komentářů: 25
Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vosí hnízda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept