Višňový dort

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1842x
Recept na lehký letní dort, který ozdobí každou letní oslavu. Dá se udělat i zimní varianta, kdy se piškot udělá čokoládový.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si piškot. Rzdělíme bílky a žloutky, do kterých nasypeme cukr, doporučuji 3/4 cukru do bílků a 1/4 cukru do žloutků. Nejdříve vyšleháme bílky do tuha, s přidáním cukru do bílků se nemusíme bát, že sníh spadne. Poté našleháme žloutky a opatrně je vmícháme do bílků. Ano, obyčejně se to dělá obráceně, ale věřte mi. Připravenou hladkou mouku se lžičkou sody nebo prášku do pečiva přimícháme také do bílků (tak na 5x). Doporučuju mouku prosít, ale pokud ne, tak se nic nestane. Pokud nemáme prášek do pečiva, dáme o jedno vajíčko navíc. Těsto na piškot opatrně smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy.

Připravíme si krém. Zavařené višně slijeme a necháme okapat. Šťávu dolijeme do půl litru a uvaříme pudink. Pudink bude velmi hustý a není potřeba jej moc doslazovat, ale doporučuji zasypat lžičkou krystalu, aby se při chladnutí neudělala krusta. Višně vypeckujeme a nakrájíme na kousky, které vmícháme do vychladlého pudinku. Krém je takto hotový.

Dále se vrhneme na přípravu směsi na potření. Vyšleháme šlehačku s trochou cukru a ztužovačem. Pokud nemáme ztužovač, doporučuji ke konci šlehání přidat 2 velké lžíce tučného tvarohu. Přidáme lžíci cukru a zakysanou smetanu. Poté už nešleháme, jenom promícháme.

Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na tři pláty a postupně je namažeme krémem. Poskládáme do sebe, jednotlivé pláty přitlačíme k sobě a potřeme šlehačkou. I když bude šlehačky zdánlivě hodně, dáme ji tam všechnu. Těsto si nasaje vlhkost.

Takto připravený višňový dort dáme chladit, je lepší dělat dort den před konzumací, lépe se spojí. Nahoru doporučuji nasypat nějaké barevné cukrářské ozdoby, jde vyskládat i jméno oslavence a přidat čerstvé višně na ozdobu podle fantazie.

Višňový dort nevydrží déle jak den. Nezkazí se, ale sní se.

Kocivava autor receptu:

Višňový dort

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Višňový dort

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1546 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Višňový dort

Přidat příspěvek k receptu Višňový dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept