Vínové pečivo

35 min | cukroví | 20 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1299x
Cukroví, které mizí hned ze stolu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ze změklého tuku, mouky a bílého vína vypracujeme těsto.

Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary. Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a klademe do předem rozpálené trouby. Vínové tvary upečeme dorůžova.

Ještě horké vínové pečivo obalujeme v moučkovém cukru.

autor receptu:

Vínové pečivo

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Vínové pečivo

Recept se nachází v 14 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
zjirousek
Vánoční cukroví 372 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vínové pečivo

Přidat příspěvek k receptu Vínové pečivo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept