Vinná klobása po domácku

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 347x
Recept na vynikající opravdovou vinnou klobásu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tato směs se skládá ze dvou druhů masa. Vepřový bok vykostíme, zbavíme šlach a chrupavek, umeleme a odložíme. Umeleme libové maso a přidáme v mléce namočenou žemli, velmi poctivě promícháme a ještě jednou umeleme. Dobré je na jemnější šajbě.

Do směsi přidáme koření - mletý bílý pepř, muškátový oříšek (opatrně, je velice aromatický), nastrouhanou citronovou kůru z menšího citronu, mléko, bílé víno a osolíme. Dobře promícháme a přidáme mletý bůček a opět dobře promícháme. Můžeme použít ruční šlehač, ale jen se zahnutými háky. Maso je pak perfektně promíchané.

Potom směs naplníme do střívek na vinnou klobásu. Dají se koupit v řeznických potřebách. Pak zatočíme vinnou klobásu do šneků a šup na pánev. Můžeme je opékat jen tak ve střívku, nebo obalíme v mouce, případně v trojobalu.

Vinnou klobásu po domácku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.

alex autor receptu:

Vinná klobása po domácku

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4525 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
4 hlasujících
  • Recept Vinná klobása po domácku - Vinné klobásy před opékáním
  • Recept Vinná klobása po domácku - To je výsledek.
  • Recept Vinná klobása po domácku - Začátek
  • Recept Vinná klobása po domácku - Moje malá domácí narážka

Kuchařky obsahující recept Vinná klobása po domácku

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Pavlova kuchařka
alex
Pavlova kuchařka 20 receptů
zjirousek
Maso - vepřový bůček 180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vinná klobása po domácku

Přidat příspěvek k receptu Vinná klobása po domácku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept