Vepřový steak se ztraceným vejcem

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1194x
Chcete se před návštěvou blýsknout? Zkuste tento osvědčený recept z vepřového masa a jistě uspějete.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.

Plátky anglické slaniny rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a na 200 °C upečeme do křupava.

Steaky nasolíme, ochutíme mletým kmínem a pepřem.

Vodu přivedeme těsně pod bod varu, vlijeme ocet a odstavíme z plotýnky. Vejce si vyklepneme do hrníčku, v horké vodě s octem pomocí lžíce uděláme vír a vejce do něj vlijeme. Poté vrátíme hrnec na plotýnku a vaříme přibližně 3 minuty, dokud bílek není tuhý. Žloutek ale musí zůstat tekutý. Vejce děláme postupně po jednom.

Na tuku steaky důkladně opečeme z obou stran.

Na talíř nandáme vepřový plátek, poklademe 2 plátky křupavé anglické slaniny a na vrch položíme ztracené vejce, které od středu do kraje nařízneme. Můžeme ochutit bylinkovou solí. Vepřový steak se ztraceným vejcem podáváme například s hranolky.

konvalinka autor receptu:

Vepřový steak se ztraceným vejcem

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřový steak se ztraceným vejcem

Recept se nachází v 68 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7495 receptů
VREGULI
JÍDLA Z VEPŘOVÉHO MASA 250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřový steak se ztraceným vejcem

Přidat příspěvek k receptu Vepřový steak se ztraceným vejcem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept