sůl | ||
3 hrnky | voda | |
3 ks | vepřový jazyk |
Připravíme si nálev: 1/2 hrnku bílého vína, 3 lžíce sojové omáčky, cukr a sůl po jedné lžičce, lžíci solamylu, 2 česnekové stoužky, na kostičky pokrájenou cibulku, kuličkový pepř a nakonec hvězdičku badyánu. Všechny suroviny pouze smícháme, ale nevaříme.
Jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Vložíme je do studené vody, oloupeme je a dáme zpět do horkého vývaru. Do vývaru přidáme umíchaný nálev a dovaříme jazyky do měkka.
Nakonec jazyky vyjmeme a pokrájíme na tenké plátky, které ještě na chvíli vrátímě do vývaru a prohřejeme. Můžeme podávat s bramborovým salátem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena