Vepřový gulášek

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 13553x
Recept na chutný, dobrý a rychlý oběd nebo večeři ke kterému lze jako přílohu podávat knedlíky, brambory, rýži či chléb.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 20 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme.

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme.

Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.

autor receptu:

Vepřový gulášek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Vepřový gulášek - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1200 kJ / 286,6 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
25 hlasujících
  • Recept Vepřový gulášek - Vepřový gulášek zahuštěný chlebem a přiostřený chilli papričkami - sušenými a rozemletými. Gulášek podáváme s vrtulemi
  • Recept Vepřový gulášek - Výborný gulášek i s těstovinami.

Kuchařky obsahující recept Vepřový gulášek

Recept se nachází v 218 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřový gulášek

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • vepřový gulášek stavros666 02.05.2015 13:31:07

    Dělám ho často,příprava jednoduchá a rychlá,Cibuli smažím do tmava,protože gulášek potřebuje i tmavší barvičku a aby byl pikantnější,přidávám doma vypěstované chilli papričky,které samozřejmě rozdrtím.Jako přílohu můžete vše,na co máte zrovna chuť.Posílám fotografii...porcička gulášku s vrtulema....///

  • Sic jsem ho vařila trošku jinak a bez kečupu ale jinak dobrý :D

  • MiraH 13.09.2011 08:32:26

    "... zpěnit cibuli tak, aby zůstala světlá ..."
    "... zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala ..."
    "... přidáme lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu ..."
    Snad takhle nikdo nevaří guláš!?

    • Nééé tohle je vražda !!!! Tohle není guláš. Cibule se musí osmahnout dotmava. A kečup??? co ten má co dělat v guláši??? Jak tehle recept může mít hodnocení 4,7 nechápu :(

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Vepřový gulášek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept