Vepřový guláš se zelím

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 10019x
Recept na vepřový guláš s kysaným zelím a smetanou, ochucený česnekem a koprem.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a usekáme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Čerstvý kopr pokrájíme.

Na oleji necháme zpěnit cibuli. Potom přidáme červenou mletou papriku a kmín. Vše krátce orestujeme a vmícháme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Zmírníme teplotu a vše ochutíme solí, pepřem, česnekem a koprem. Maso zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka.

Potom k masu přidáme pokrájené kysané zelí a za občasného podlévání vývarem dovaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme rozšlehanou zakysanou smetanou a krátce necháme přejít varem.

Vepřový guláš se zelím, ochucený paprikou, česnekem a koprem, podáváme s knedlíkem, bramborem nebo noky.

Jarka-P autor receptu:

Vepřový guláš se zelím

Počet přidaných receptů: 1629

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
43 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřový guláš se zelím

Recept se nachází v 156 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8284 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřový guláš se zelím

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • gulášek vynikající Mulchr 07.09.2014 19:40:00

    joannyle impertinentní příprcy si strčte do kastrolu a nezapomeňte se pak o recept podělit kašparo

  • A co tak to nazvat pravym jmenem? joannyle 31.10.2010 08:04:04

    Takovych receptu bych zde napsala tisice.... pridala jsi kopr do segedinskeho gulase a je z toho "veprovy gulas se zelim.... mysl;im si ze, se to nedela!!!!!

    • Re: A co tak to nazvat pravym jmenem? Jarka.P. 03.11.2010 05:02:09

      Zdravím všechny „přídavkáře“ k mému receptu „ vepřový guláš se zelím“ – Recept jsem takto nazvala právě proto, že pro mnoho lidi složení ingrediencí : vepřové maso, kysané zelí, cibule, paprika a zakysaná smetana znamená - segedínský guláš. Protože mám úctu k maďarské kuchyni pojmenovala jsem tento pokrm prostě po česku. Tato příprava guláše odpovídá sekelské kuchyni s přídavkem kopru. Stejně tak jako v české kuchyni , tak i v maďarské najdete pro přípravu pokrmů stejných názvů rozličná koření , někde se přidává česnek, jinde zase bobkový list. Každý z těchto maďarských gulášů má svoji specifickou krajovou chuť. Doufám, že jsem Vám to milá pisatelko tak trochu objasnila. Samozřejmě se potěším, až od Vás uvidím nějaký receptík na těchto stránkách. Zatím je tam nulička.

      • Re: Re: A co tak to nazvat pravym jmenem? Milan 07.12.2011 15:08:29

        Jarka P. má samozřejmě pravdu. Guláš z receptu je skutečně Sekulský guláš (Transylvánie). Stačí se podívat po Webu, zjistíte, že v Segédu se zelí do guláše nedávalo. Zdravím všechny "kritiky".

      • Re: Re: A co tak to nazvat pravym jmenem? MartinaK 16.02.2011 17:22:53

        Mila Jarko,
        dneska vyzkousim vas gulas a jsem rada za vsechny mozne recepty ktere jsou pro nas ostatni uz "vyzkousene" a jsem otravena tim ze ma nekdo tolik zbytecneho casu porad neco a nekoho kritizovat....at je to co je to hlavne ze to dobre chutna!!!
        Na zdravi :)

        • Re: Re: Re: A co tak to nazvat pravym jmenem? Jarka.P. 18.02.2011 12:15:42

          Děkuji moc za vaši podporu. Bohužel tyto stránky navštěvují i takoví lidé .....:-)) Na zdraví!

      • takove recepty typu " veprove maso se soli a zamichane drevenou vareckou" nezverejnuji :-) , je zde ale hodne lidi, kteri uverejnuji recepty , ktere v rodine zdomacnely po generace a m oc rada si je prectu .
        Ta moje "nulicka " jak pisete nic neznamena... je to stejne jako kdyz napisete 400 receptu typu jaky jsem popsala vyse....

      • Mila "kucharko", nic jste mi neobjasnila.... nejsem receptarka typu: veprove maso se soli :-), rada zde ctu recepty a zkousim je, ale rozhodne neopisuji!!!!
        Vazim si lidi, ktery vymysli a vyzkousi zcela neco noveho a podeli se s nami. Ja neznam Vase recepty ani je po zkusenosti s timto nechci cist, protoze zrejme jenom neco pridavate.... :-). jestli si myslite,m ze jste lepsi kucharka , protoze mate zde uverejneno nekolik receptu, prosim myslet si muzete cokoliv. Jen tak dal, je mnozstvi kucharek a receptu kde se porad da neco pridat .... a spousta ctenaru se pobavi nad Vasi naivitou....

  • se opičíš vodak.jirka 31.10.2010 10:21:44

    já bych řekl že normální SEGEDÍN

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Vepřový guláš se zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vši doma a ve školkách

    Vši doma a ve školkách

    Veš dětská cizopasí výhradně na hlavě, v lidských vlasech, kde saje krev. V jiných ochlupených částech těla se nevyskytuje. Šíří se zejména v dětských kolektivech, ve školách a školkách, kde je nutné upozorňovat rodiče na sledování situace u jejich dětí a prohlížení vlasů.

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?




přidat nový recept