Vepřové výpečky s cibulí

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 44751x
Jídlo je sice náročné na přípravu, ale muže potěší.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Den předem si bůček nakrájíme na plátky zhruba velikosti miňonek (tlusté asi 1 cm). Cibule nakrájíme na kolečka, česnek také, ve velké míse smícháme s masem, zalijeme pořádnou dávkou oleje a hrnkem vody. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zamícháme, přikryjeme a dáme minimálně přes noc do lednice.

Druhý den směs dáme do pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Každých 15 minut kontrolujeme a obracíme, podle potřeby lehce podléváme. Maso se peče asi 2 hodiny, až jsou výpečky křupavé.

Vepřové výpečky s cibulí podáváme s knedlíky či brambory a se špenátem.

Hawranek autor receptu:

Vepřové výpečky s cibulí

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
20 hlasujících
  • Recept Vepřové výpečky s cibulí - Mňamka se peče, to bude dobrota
  • Recept Vepřové výpečky s cibulí - Po naložení, před pečením

Kuchařky obsahující recept Vepřové výpečky s cibulí

Recept se nachází v 136 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové výpečky s cibulí

Celkový počet komentářů u receptu: 12
  • dobrota, ivca 16.08.2013 20:13:12

    Nema to chybu,zbytku prudicu at si zajdou do restaurce na rajskou s 5 knedlama

  • Komentář k receptu Vepřové výpečky s cibulí Carlosak 30.06.2013 09:24:02

    Nejnaročnější je asi příprava tý cibule a česneku a možná vykoštění toho bůčku, pokud si ho madam nenechala vykostit již v řeznictví..., a vzhledem k tomu jak se to peče dlouho, je to jen o organizaci práce, tudíž se dá dělat i spousta věcí bokem jako uvařit si špenat připravit knedlíky a k tomu šperkovat domací hovězí polévku... jsou tedy daleko naročnější jídla, je to jen o tom že si baby neuměj zorganizovat práci... bez urážky... ja stíhám i luxovat a prát když manželka není doma :D

  • velmi náročný recept Ondřej T. 20.03.2011 11:01:34

    "Jídlo je sice náročné na přípravu" - jestli je pro vás toto náročná příprava, tak vás bych doma opravdu mít nechtěl a to snad ani za sousedku :D

    • Re: velmi náročný recept IVPE 17.07.2011 13:40:14

      ...taky bych pane Ondreji brzdila s usudkem, kdybyste neco doporucil k receptu nic nenamitam, ale tyhlety reci... kazda zena ma ruzne moznosti a o casu se nema cenu bavit, bud si tento recept vybere anebo ne, a dobre je ze pro zacinajici tam ten cas je uveden "ze je to narocnejsi" Kdyz delam gulas,tak je to na tak 3 hodinky ale pak je fakt dobry... Co Vas prud? Mate zenu? jidla dela v kratkem case? anebo ma spoustu casu se tomu venovat? nevim kam tim vlastne mirite a jestli ma smysl se tim vubec zabyvat..... zdravim

      • Re: Re: velmi náročný recept Evina 04.03.2013 21:28:34

        Myslím, že pan Ondřej určitě nechtěl nikoho urazit a už vůbec si nemyslím, že je kokot. Toto jídlo je jednoduché i pro bezrukého. Kostky masa dát na pekáč a zasypat kořením....je to na stejné úrovni jako namazat si chleba. Takže nechápu proč takové rozhořčené komentáře

    • Re: velmi náročný recept lojza 10.09.2011 19:58:22

      Ten pan Ondřej je kokot.

    • Re: velmi náročný recept Irinka 06.09.2011 18:41:59

      Kdyby tady byl smajl s palcem nahoru, dám jich sem aspoň deset.... :-D

    • pane Ondřeji věřte mi, že když toho máte na starosti víc, než u toho sedět a každou chvíli to podlévat, jídlo se náročným stane :-)

  • Vynechala bych olej - bůček je mastný dost - a přidala nasekané kosti , šťávička je pak mnohem lepší.

  • Jaruška 10.09.2011 20:28:41

    Souhlasím s panem Lojzou a velmi si ho vážím.

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vepřové výpečky s cibulí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept