Vepřové se zelím a bramborem

2 hod | hlavní chod | 5 porcí | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 4523x
Recept z jednoho pekáčku, kde máme maso i s přílohou. Kořeněné, voňavé a moc dobré.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky nebo menší medailonky. Dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme majoránku, kmín a česnekovou pastu. Dobře promícháme a necháme přes noc rozležet. Nesolíme, česneková pasta je dost slaná.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji brambory s cibulí krátce osmahneme a vsypeme do velké mísy nebo kastrolu. Kysané zelí necháme okapat a přimícháme k bramborám, dochutíme kmínem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozdrobíme do směsi půlku bujonu.

Marinované maso zprudka osmahneme na nepřilnavé pánvi a i s vypečenou šťávou promícháme s ostatním. Až teď vsypeme všechno do pekáčku, podlijeme trochou vody a do středu zamáčkneme oloupané stroužky česneku.

Vepřové se zelím a brambory pečeme ve vyhřáté troubě něco přes hodinu, první půlhodinu (i déle) přikryté. Vyzkoušíme, když jsou brambory měkké, šťáva vypečená, máme hotovo.

Vepřové se zelím a bramborem podáváme na oběd.

Michy autor receptu:

Vepřové se zelím a bramborem

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřové se zelím a bramborem

Recept se nachází v 54 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové se zelím a bramborem

Přidat příspěvek k receptu Vepřové se zelím a bramborem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept