Vepřové plátky na houbách

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 111404x
Lahodná harmonie chuti hub a masa ve skvělé omáčce.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové plátky naklepeme, každý posypeme špetkou soli a pepře z obou stran.

Vepřové plátky opražíme v hrnci na sádle či oleji opražíme v hrnci. Po chvilce pražení zalijeme horkou vodou (např. z rychlovarné konvice), množství volme v závislosti na tom, kolik chceme mít ve výsledku omáčky, plus počítejme s tím, že se nějaká voda vyvaří. Poté dusíme do té doby, než maso změkne.

K vepřovému přidáme sušené houby, množství záleží na nás, ale v zásadě se asi jakýmkoli množstvím nedá nic zkazit. Poté opět vaříme, a až je maso úplně hotové, a tedy zcela měkké, vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou třeba na talířek.

Výpek zahustíme (1/4 hrnku vody a trochu mouky). Podle potřeby opakujeme. Dochutíme masoxem a poté podle chuti ještě přidáme sůl a pepř a vrátíme plátky masa zpět.

Výbornou přílohou k vepřovému na houbách je bramborová kaše či houskový knedlík, ale dobrý je i bramborový knedlík.

autor receptu:

Vepřové plátky na houbách

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 449 běžně 15000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vepřové plátky na houbách

Recept se nachází v 113 kuchařkách
Houbová kuchařka
Jaromil
Houbová kuchařka 20 receptů
Merina
štovka
Merina 808 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové plátky na houbách

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • mňam :) konrade 05.06.2014 13:03:38

    Dělám obdobně - jen osolené a opepřené plátky opeču na sádle - vyjmu, nechám ve výpeku zesklovatět cibulku, přidám kmín, masox a zmražené houby - vrátím maso a peču ca 40 min. v troubě. Omáčka pak nepotřebuje ani zahuštění moukou ;) a s divokou rýží je to naprosto luxusní jídlo.

  • radek 24.02.2013 12:19:03

    Dělám to také jen plátky po naklepání potřu hořčicí.Udělá takovej sosík. Skoro jako roštěnky.Poté osmažím a dál stejným způsobem.S rýží je to bomba.

  • Lucie 08.10.2011 13:43:28

    Dobré

  • Veronika 27.01.2011 22:40:35

    Tak jsem to uvařila a vypadá to moc dobře, jen jsem místo sušených hub použila sterilované žampiony, vypadá to báječně, zatím jsem jen ochutnala a už se těším, až to naservíruju. Podávat se to chystám s bramborem nebo rýží, ještě nevím.

  • suprový přímo,s rýží je to nejlepší

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky na houbách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept