Vepřové plátky na houbách

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 124094x
Lahodná harmonie chuti hub a masa ve skvělé omáčce.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřové plátky naklepeme, každý posypeme špetkou soli a pepře z obou stran.

Vepřové plátky opražíme v hrnci na sádle či oleji opražíme v hrnci. Po chvilce pražení zalijeme horkou vodou (např. z rychlovarné konvice), množství volme v závislosti na tom, kolik chceme mít ve výsledku omáčky, plus počítejme s tím, že se nějaká voda vyvaří. Poté dusíme do té doby, než maso změkne.

K vepřovému přidáme sušené houby, množství záleží na nás, ale v zásadě se asi jakýmkoli množstvím nedá nic zkazit. Poté opět vaříme, a až je maso úplně hotové, a tedy zcela měkké, vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou třeba na talířek.

Výpek zahustíme (1/4 hrnku vody a trochu mouky). Podle potřeby opakujeme. Dochutíme masoxem a poté podle chuti ještě přidáme sůl a pepř a vrátíme plátky masa zpět.

Výbornou přílohou k vepřovému na houbách je bramborová kaše či houskový knedlík, ale dobrý je i bramborový knedlík.

autor receptu:

Vepřové plátky na houbách

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vepřové plátky na houbách

Recept se nachází v 124 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
VREGULI
JÍDLA Z VEPŘOVÉHO MASA 250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové plátky na houbách

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Vepřové plátky na houbách jozo1 20.10.2015 19:41:46

    dobré s knedlem

  • mňam :) konrade 05.06.2014 13:03:38

    Dělám obdobně - jen osolené a opepřené plátky opeču na sádle - vyjmu, nechám ve výpeku zesklovatět cibulku, přidám kmín, masox a zmražené houby - vrátím maso a peču ca 40 min. v troubě. Omáčka pak nepotřebuje ani zahuštění moukou ;) a s divokou rýží je to naprosto luxusní jídlo.

  • radek 24.02.2013 12:19:03

    Dělám to také jen plátky po naklepání potřu hořčicí.Udělá takovej sosík. Skoro jako roštěnky.Poté osmažím a dál stejným způsobem.S rýží je to bomba.

  • Lucie 08.10.2011 13:43:28

    Dobré

  • Veronika 27.01.2011 22:40:35

    Tak jsem to uvařila a vypadá to moc dobře, jen jsem místo sušených hub použila sterilované žampiony, vypadá to báječně, zatím jsem jen ochutnala a už se těším, až to naservíruju. Podávat se to chystám s bramborem nebo rýží, ještě nevím.

  • suprový přímo,s rýží je to nejlepší

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky na houbách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept