3 lžíce | olej | |
sůl | ||
200 ml | vývar | |
2 lžičky | solamyl | |
1 ks | cibule | |
1 ks | pomeranč | |
1 ks | kiwi | |
1 ks | banán | |
2 lžičky | kari koření | |
100 ml | smetana ke šlehání | |
600 g | vepřová panenka | |
mletý barevný pepř | ||
4 ks | jahody |
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme přes vlákno na medaiolonky. Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je opečeme na oleji - z každé strany asi 3 minuty. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple.
Kiwi, banán a pomeranč oloupeme, jahody omyjeme. Ovoce rozkrájíme na přibližně stejně velké kousky, které napíchujeme na špejle. Ovocné špízy také rychle opečeme na pánvi a přidáme k vepřovým medailonkům.
Na omáčku oloupeme cibulku, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme ve výpeku na pánvi společně s kari kořením. Zalijeme vývarem a zahustíme škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v trošce vody. Omáčku zjemníme smetanou.
Medailonky servírujeme se špízy a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsem brambory nebo rýže.
Foto: Profimedia.cz
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena