Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

45 min | hlavní chod | 4 porce | thajská kuchyně | recept zobrazen: 5265x
Vepřové kousky s fazolkami a jemně pikantní omáčkou. Recept na thajský způsob.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Fazolové lusky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak je slijeme a ihned vložíme do ledové vody, aby neztratily svoji barvu. Limetku omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Okapané bambusové výhonky pokrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Podle návodu na obalu si připravíme široké rýžové nudle.

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme červenou kari pastu s nastrouhaným zázvorem. Pak přidáme maso, které zprudka za stálého míchání opečeme a podlijeme vývarem. Teplotu zmírníme a vše podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme rybí omáčku, cukr, kokosové mléko, bambusové výhonky, limetkovou kůru a okapané fazolové lusky. Za stálého míchání povaříme 3 - 5 minut a podle potřeby dochutíme solí a čerstvými bylinkami.

Vepřové kousky se zelenými fazolkami na thajském kari podáváme s rýžovými nudlemi.

Jarka-P autor receptu:

Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

Recept se nachází v 51 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

Přidat příspěvek k receptu Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept