Kotlety omyjeme, očistíme, po obvodu nařežeme, naklepeme, osolíme, opepříme.
Na hrubší kostky nakrájíme cibuli a kyselé okurky
Kotlety z jedné strany obalíme v mouce
Obalenou stranou, je položíme na rozpálený olej, mezitím je z horní strany potřeme protlakem.
Po cca 2 minutách je otočíme, krátce osmahneme z protlakem potřené strany, zalijeme vínem, vsypeme nakrájenou zeleninu. Stáhneme, necháme dusit.
Po 15ti minutách, kotlety otočíme, rozmícháme protlak, necháme následně ještě alespoň 30 minut dusit. Pokud bude šťáva během dušení odpařená, přilijeme pomalu trochu vína.
Vepřové kotlety po srbsku jsou hotové. Jako přílohu doporučuji: rýži, hranolky, pečivo. Naopak, nedoporučuji brambory, a to ani ty americké.