Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem

1 h 30 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1425x
Recept na chutný oběd z vepřového masa s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso dáme orestovat na cibuli osmaženou dotmava, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.

Bílé hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Pak zelí scedíme a přidáme orestovanou cibuli dozlatova a dále dusíme zelí doměkka. Za stálého míchání ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.

4 starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme polohrubou mouku, sůl, žloutek a sníh z jednoho vejce a půl lžičky nasekané petrželky. Takto vypracovanou hmotu vytvarujeme do potravinové folie do válečku, konce stáhneme motouzem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut.

Mezitím vyjmeme měkké maso a šťávu zlehka zahustíme hladkou moukou, necháme provařit a scedíme. Uvařený knedlík zbavíme folie a nití, nakrájíme na centimetrové kolečka. Knedlíky klademe na talíře, přidáme dušené zelí, vepřové kostky a podlijeme šťávou.

Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod.

Renegene autor receptu:

Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem

Počet přidaných receptů: 121

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
1,2
nic moc
86 hlasujících
  • Recept Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem - Vepřové kostky....

Kuchařky obsahující recept Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem

Recept se nachází v 33 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem

Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept