Vepřové kostky na paprice

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 182951x
Jednoduchá rychlá večeře hlavně pro příznivce omáček.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova.

Na cibulový základ vložíme maso, přidáme papriku a maso opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a přikryjeme pokličkou. Maso dusíme a podle potřeby podléváme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme. Nakonec omáčku podle chuti přisolíme a vložíme maso na prohřátí.

Vepřové kostky na paprice servírujeme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Vepřové kostky na paprice

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 21100 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
233 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřové kostky na paprice

Recept se nachází v 308 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4249 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kostky na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Komentář k receptu Vepřové kostky na paprice marcelkavobsazeno 12.07.2014 15:55:18

    Vařila jsem dnes, děkuji za výborný a snadný recept! :)

  • Dobré a rychlé Kralova (tecka) reni 11.05.2014 10:18:35

    Díky za výborný recept. Přidala jsem trochu majoránky

  • Ladule 28.07.2011 12:16:18

    Jsem kuchařka - úplná začátečnice, takže mám takový hloupý dotaz. Když jsem nakrájela na začátku maso na kostky, jak ho mám potom z toho hrnce vyndat v kroku, kdy se do omáčky přidává smetana? Nebo ho mám vařit v celku a až poté ho mám rozkrájet? Děkuji za vysvětlení.

    • Re: Viky 03.04.2014 12:24:31

      Já maso nevyndávám, je to zbytečné. Zaleju to smetanou s rozkvedlanou moukou, povařím a je to. Nač špinit další nádobí ?

    • Re: Petra 15.03.2014 11:40:46

      Ahoj, rozumím tvému dotazu. Koukni popř. na video-recepty.com tam je vše, podrobně vysvětleno i ukázka k dispozici. Jo a přechytralé KLM - odpovědi si nevšímej. Zřejmě je jí 60 a byla už 3x v Rusku :)
      Krásný den všem

    • Re: hraběnka 27.02.2013 10:59:11

      Maso, které již mám pokrájené na kostky prostě přecedím a omáčku zahustím, povařím a nakonec vrátím maso a prohřeji.

    • Re: jan smolík 29.07.2011 21:49:37

      ne to není hloupý dotaz ... prostě to něčim vyndejte viď

  • Neškvířit papriku! ordo 23.03.2014 12:14:51

    Maso doporučuji nechat zatáhout (tedy zbělat na povrchu) jen na cibulovém základě bez papriky. Mletou sladkou papriku přidat těsně před přidáním horké vody. Jinak paprika zhořkne. To je tradiční zásada kuchyně neškvířit papriku na tuku.

  • Komentář k receptu Vepřové kostky na paprice Petr 11.03.2014 19:00:15

    Zjemnil bych to maslem

  • ... klm 02.05.2013 18:48:54

    Další Blbka, která neví jaký je rozdíl mezi opékáním, pečením, smažením, restováním, vařením atd.

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept