Vepřové kostky na paprice

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 220490x
Jednoduchá rychlá večeře hlavně pro příznivce omáček.
Komentáře receptu 22
Uvařil jsem to (Recept vařilo 31 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova.

Na cibulový základ vložíme maso, přidáme papriku a maso opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a přikryjeme pokličkou. Maso dusíme a podle potřeby podléváme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme. Nakonec omáčku podle chuti přisolíme a vložíme maso na prohřátí.

Vepřové kostky na paprice servírujeme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Vepřové kostky na paprice

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 1799 běžně 3800 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
253 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřové kostky na paprice

Recept se nachází v 370 kuchařkách
KDI
VARENIE 8295 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kostky na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 22
  • Komentář k receptu Vepřové kostky na paprice linda 08.05.2016 17:41:03

    Dobrý recept, jen mi tam chybí koření - já přidala kmín, který se k vepřovému moc hodí a bobkový list. Také není uvedeno, že maso má být na začátku osoleno... Pokud bude vařeno dle receptu, tedy pouze v paprikovém vývaru bez koření a bez soli, bude to hnusné a ke konci se už to nepodaří pořádně dochutit.

  • Vepřové kostky na paprice Andrea 12.11.2015 09:43:46

    Chtěla bych se zeptat, kolik se tam má nalít té horké vody?

  • V jednoduchosti je krása Mili 04.11.2015 08:39:09

    Skvělé, téměř bez práce a velice chutné. Udělala jsem k omáčce těstoviny a je to moooc dobré. :-)

  • Komentář k receptu Vepřové kostky na paprice marcelkavobsazeno 12.07.2014 15:55:18

    Vařila jsem dnes, děkuji za výborný a snadný recept! :)

  • Dobré a rychlé Kralova (tecka) reni 11.05.2014 10:18:35

    Díky za výborný recept. Přidala jsem trochu majoránky

  • Ladule 28.07.2011 12:16:18

    Jsem kuchařka - úplná začátečnice, takže mám takový hloupý dotaz. Když jsem nakrájela na začátku maso na kostky, jak ho mám potom z toho hrnce vyndat v kroku, kdy se do omáčky přidává smetana? Nebo ho mám vařit v celku a až poté ho mám rozkrájet? Děkuji za vysvětlení.

    • Re: Viky 03.04.2014 12:24:31

      Já maso nevyndávám, je to zbytečné. Zaleju to smetanou s rozkvedlanou moukou, povařím a je to. Nač špinit další nádobí ?

    • Re: Petra 15.03.2014 11:40:46

      Ahoj, rozumím tvému dotazu. Koukni popř. na video-recepty.com tam je vše, podrobně vysvětleno i ukázka k dispozici. Jo a přechytralé KLM - odpovědi si nevšímej. Zřejmě je jí 60 a byla už 3x v Rusku :)
      Krásný den všem

    • Re: hraběnka 27.02.2013 10:59:11

      Maso, které již mám pokrájené na kostky prostě přecedím a omáčku zahustím, povařím a nakonec vrátím maso a prohřeji.

    • Re: jan smolík 29.07.2011 21:49:37

      ne to není hloupý dotaz ... prostě to něčim vyndejte viď

Celkový počet komentářů: 22
Nalezeno receptů: 22
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept