Recept na šťavnatá a křehká vepřová žebírka, která připravíme na pánvi.
Hodnocení
4.3
/ 5 (11x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
6 lžic
olivový olej
330 ml
světlé pivo
2 lžičky
mletá sladká paprika
8 ks
vepřová žebírka
podle chuti
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
Papriku promícháme se solí a pepřem. Žebírka pokapeme olejem a přikryté folií necháme aspoň hodinu odležet.
Žebírka po hodině marinování vložíme do horké pánve a osmažíme ze všech stran do hnědé barvy. Žebírka zalijeme pivem a přikryté pomalu dusíme asi 20 minut. Odkryjeme a necháme odpařit pivo do požadovaného sosu.
Vepřová žebírka s pivem podáváme ihned s libovolnou přílohou.