Vepřová pečeně s gratinovanými brambory

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5688x
Recept na chutný a nenáročný oběd.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřovou kotletu omyjeme a případnou tukovou vrstvu na povrchu nakrájíme na čtverečky. Osolíme a na tuku orestujeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáče, zalijeme výpekem a pečeme v troubě minimálně 120 minut na 180 °C.

Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Vkládáme do pekáče po vrstvách. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Poté zakapeme olejem - stačí trochu. Brambory dáme zapéct do trouby na 180 °C na 30 minut. Poté vyjmeme a podlijeme smetanou. Znovu vložíme do trouby ještě na 10 minut.

Upečené maso nakrájíme na plátky. Vepřovou pečeni podáváme s gratinovanými brambory.

Tip: Před pečením maso vložíme do pekáče cibulku nakrájenou na kolečka.

autor receptu:

Vepřová pečeně s gratinovanými brambory

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřová pečeně s gratinovanými brambory

Recept se nachází v 56 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová pečeně s gratinovanými brambory

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Výborný jednoduchý recept, do brambor přidávám ještě cibulku a česnek a na maso ještě mletou papriku. Maso jsem měla ale uprostřed vysušené.... Co jsem udělala špatně?

  • chuťová variace Hana Reynaudova 19.11.2011 13:44:05

    pri podliti brambor smetanou doporucuji pridat mezi brambory do pekacku snítku cerstveho rozmarynu

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně s gratinovanými brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept