podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
rozmarýn | ||
med | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
pomeranč | ||
mandle (loupané) | ||
500 g | vepřová panenka |
Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme. Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme. Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá. Vepřovou panenku plněnou mandlemi vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena