Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

35 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 19652x
Amatérský, ale velmi dobrý oběd z vepřového masa, smetany a voňavých žampionů.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Očištěné žampiony nakrájíme na slabé plátky.

Umyté maso osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na trošce olivového oleje (jen na rychlo) z obou stran, podlijeme bílým vínem a necháme vyprchat. Opečené maso odendáme na kuchyňskou utěrku a udržujeme v teple.

Ve stejné pánvi zpěníme máslo a přidáme žampiony. Žampiony dusíme do změknutí, vybereme je, osolíme a opepříme a taktéž je udržujeme v teple

Do základu poprášíme hladkou mouku, přidáme vývar a smetanu. Dobře promícháme, ať nejsou hrudky, a vaříme do krému. Dle naší potřeby můžeme přidat ještě trochu vývaru. Do smetanové omáčky vložíme opečené kotlety, uvařené žampiony a krátce společně prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem podle naší chuti. Kotletu připravíme na talíř se žampiony a polijeme smetanou.

Vepřová kotleta se žampiony na smetaně se podává teplá, posypaná čerstvě nasekanou petrželkou a jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory.

autor receptu:

Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Vepřová kotleta se žampiony na smetaně byl 16.08.2012 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Recept se nachází v 225 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Vepřová kotleta se žampiony na smetaně Petr 31.05.2015 12:08:02

    Dík za recept, všem moc chutnalo, místo žampionů jsem dal mražené hříbky a přílohu opečený brambor. Dostal jsem pochvalu taky za minimum nádobí co jsem spotřeboval, obvykle toho kvantum a tentokrát jedna pávev a prkýnko :)

  • Bez bílého vína a bez vývaru safiro 25.08.2013 15:22:16

    Neměla jsem doma víno ani vývar, takže jsem je při vaření vynechala. Omáčku jsem trochu ochutila worchestrem. Jídlo bylo velmi dobré.

  • příloha richard2009 10.06.2013 11:29:01

    Nevim jak kdo,ale ja to miluju s domacim houskovym knedlikem a můj 4lety syn sní na posezení ctyri a vzdycky povída,ze je to namka.

  • Zase trochu něco jiného, chutné jídlo

  • Jídlo je opravdu moc dobré, hned napoprvé se mi podařilo. Právě jsem ho dovařila a teď už jen dumám, jaká příloha bude nejlepší. Dnes asi zkusím ty pečené brambory.
    Díky za nový recept do kuchařky :o)

    • Re: Sussi 31.07.2012 17:31:16

      Dobrý večer(hajibuni)jsem ráda,že se pokrm vydařil a že chutnalo,přeji Vám nadále příjemné Vaření s pozdravem Sussi

  • Vyzkoušela jsem recept s knedlem a musím říct, že to je moc dobré. Jelikož mi zatím chybějí kuchařské zkušenosti, řídila jsem se receptem, a příště uberu sůl. Jen teda nevím, celé jídlo jsem klohnila asi hodinu...

    • Re: Sussi 29.07.2012 21:33:44

      Dobrý večer alou
      Hodinka se mi zdá docela dost ,ale záleží i na velikosti kotlet .Možná jsem měla v receptu uvést kotlety naklepat.Sůl záleží na nás ,kolik solíme jak je uvedeno (podle chuti)Jak jsem již psala,s tím knedlem to je asi nej..Přeji Vám příjemné Vaření s pozdravem Sussi

  • Připomnělo mi to jídlo, které občas vařila moje maminka. Ona používala konzervované žampiony, co není jistě zdravější, ale nálev dal omáčce úžasnou chuť. Jedli jsme to s houskovým knedlíkem a měli boule až za ušima! :)))))

    • žampiony Sussi 25.07.2012 14:42:13

      Zdravím,přiznávám se,že občas žampiony přidávám i já ze skla a s tím knedlíkem je to možná i lepší jak s bramborem,ale záleží co nám více chutí.Přeji příjemné vaření a pěkný den,s pozdravem Sussi

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta se žampiony na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept