Vepřová játra na čerstvé zelenině

45 min | salát | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3606x
Opečená vepřová játra na zeleninovém salátu se smetanovou zálivkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si očistíme zeleninu a připravíme obě zálivky. Omytou okurku podélně rozřízneme a jádřince vyškrábneme do misky. Pak půlky okurek nakrájíme na půlměsíčky. Papriku očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu a petrželku jemně usekáme.

Příprava smetanové zálivky: Do misky s okurkovou šťávou a jadérky vmícháme zakysanou smetanu, polovinu prolisovaného česneku, usekané bylinky a zálivku ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Smetanovou zálivku necháme v chladu rozležet.

Očištěné a nakrájené okurky, papriky, rajčata promícháme v míse s cibulí a přelijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy a druhé poloviny česneku. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.

Játra očistíme, nakrájíme na hranolky, ochutíme pepřem, mletým římským kmínem a obalíme v hladké mouce. Maso zvolna propečeme na oleji doměkka a osolíme.

Na talíře rozdělíme ochucenou zeleninovou směs, kterou pokapeme smetanovou zálivkou, poklademe teplými opečenými játry a podáváme s pečivem. Vepřová játra na čerstvé zelenině servírujeme ihned po přípravě.

Jarka-P autor receptu:

Vepřová játra na čerstvé zelenině

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřová játra na čerstvé zelenině

Recept se nachází v 50 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Hawkeye
klasika 261 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová játra na čerstvé zelenině

Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na čerstvé zelenině
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept