2 dl | olej | |
sůl | ||
2 ks | velká cibule | |
mletý pepř | ||
300 g | vepřová játra | |
1 ks | mrkev (menší) | |
0.5 lžičky | zelený čaj |
K tomuto receptu budeme potřebovat kvalitní zelený čaj. Čaj zalijeme horkou vodou a po 2 minutách slijeme, rozvinuté lístky necháme okapat a nesakáme nadrobno. Játra nakrájíme na menší plátky a opepříme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme. Plátky cibule nakrájíme tak, aby byly přibližně stejně velké jako kousky jater. Na pánev odlijeme část oleje a v mírnějším ohni na něm zvolna osmahneme cibuli spolu s nasekanými čajovými lístky.
Na druhé pánvi rozpálíme zbývající olej, vložíme plátky jater a zprudka je opečeme ze všech stran. Polokřupavou cibuli rozložíme na mísu, měkké plátky jater přeložíme také na mísu na připravenou cibuli a teprve nyní je osolíme.
Nakonec ozdobíme nastrouhanou mrkví.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena