Věnečky z odpalovaného těsta

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 210744x
Kdo by neznal věnečky z odpalovaného těsta. Recept na věnečky plněné krémem.
Komentáře receptu 34
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec přidáme prášek do pečiva.

Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky natiskáme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko objedeme dvakrát.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10-ti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10-ti minut troubu v žádném případě neotvíráme, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.

Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přimícháme zchladlý pudink.

autor receptu:

Věnečky z odpalovaného těsta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4,1
skvělý recept
105 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Věnečky z odpalovaného těsta

Recept se nachází v 231 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Baboš
Moučniky 1353 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Věnečky z odpalovaného těsta

Celkový počet komentářů u receptu: 34
  • pomoooc katka 02.12.2010 16:33:34

    tak jsem se poprvé pustila do věnečků...ale někde dělám chybu....vždy po vytáhnutí z trouby, mi splasknou ...můžete mi poradit??

    • Re: pomoooc stavros666 15.10.2014 11:47:12

      Nevím jakou chybu děláte,mě se to ještě nestalo,že by spadly po vyndání z trouby.
      rozpálím teroubu na 220 stupňů,pak dám do trouby a hlavně po dobu 5-7 minut neotvírat ! Po těch 5-7 minutách zmírnit teplotu na 180-190 stupňů a nechat vršek zrůžovět pak troubu vypnout a dosušit,dojít.
      Pak vyndejte jeden větrník z pekáče a rozkrojte ho na zkoušku.Jak je vnitřek suchý,už nespadne.Jak se Vám to nebude ještě pozdávat,ještě chvíli nechte dojít.
      Také je dobré,hlavně vychytat teplotu trouby,jak peče.
      Jinak,už nevím,co bych napsal.Tak ať se Vám to už konečně povede a přeji dobrou chuť....///

    • Re: pomoooc jituveli 29.08.2014 08:48:13

      Děvčata já peču věnečky už leta dávám je do horké trouba a zpočátku mam troubu na plno po 5 minutách uberu teplotu a dopeču,figl je v tom,že prvních cca 8-10 minut nesmíte otevřít troubu za žádnou cenu .protože pak hned spadnou a jsou z toho placky.Tak ať se daří.

    • Re: pomoooc jituveli 29.08.2014 08:47:48

      Děvčata já peču věnečky už leta dávám je do horké trouba a zpočátku mam troubu na plno po 5 minutách uberu teplotu a dopeču,figl je v tom,že prvních cca 8-10 minut nesmíte otevřít troubu za žádnou cenu .protože pak hned spadnou a jsou z toho placky.Tak ať se daří.

    • Re: pomoooc Jana 18.01.2014 11:57:06

      Dopadla jsem podobně - věnečky v troubě krásně nadýchané a po vyndání žuch....přitom jsem je pekla zminovaných 20min a postříkala vodou ...asi vody bylo málo, nebo nevím. Nechat je v troubě ještě 15min mi nešlo, měla jsem druhý plech. U toho jsem to zkusila (teda jen 5 min) a spadlo jich pár... a to jsem se snažila je hned rychle rozkrojit...tak nevím. Teda snědí se i tak, ale výsledek jsem očekávala lepší. Asi musím ještě natrénovat

      • Re: Re: pomoooc Soňa 20.03.2014 20:15:42

        Mám trik od jedné milovnice věnečků, která je peče několikrát do měsíce:-) před vložením věnečků do trouby je postříkám vodou, když v troubě nabydou, tak je na vteřinku vyndám, abych upustila páru, dám je zpět a upeču dozlatova:-)

    • Re: pomoooc Katka 11.12.2010 15:21:36

      Po uplynutí doby pečení troubu vypněte a nechte je tam ještě nějakou dobu dodělat se, tak po 15 minutách je až vyndejte a uvidíte že vám nespadnou.

  • Věnečky... stavros666 13.10.2014 15:07:06

    Raději dělám větrníky a ještě polévám čokoládou a to mám rád....mňam...posílám foto a dobrou chuť....///

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta Jandová 30.08.2014 12:53:21

    Prášek do pečiva ja naprostá zbytečnost, poprvé čtu, že ho někdo do odpalovaného těsta dává. Je to zbytečný recept, daleko lepší jsou Pravé žloutkové věnečky a odzkoušené mnoha kuchaři. I krém je lepší a vždy vyšel akorát na upečené věnečky.

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta Sandra 24.02.2014 11:43:03

    Tak tenhle recept je opravdu povedený :) Akorát vylepším tvar a bude jak z cukrárny.

Celkový počet komentářů: 34
Nalezeno receptů: 34
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Věnečky z odpalovaného těsta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept