Věnečky z odpalovaného těsta

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 266723x
Kdo by neznal věnečky z odpalovaného těsta. Recept na věnečky plněné krémem.
Komentáře receptu 40
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec přidáme prášek do pečiva.

Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky natiskáme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko objedeme dvakrát.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10-ti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10-ti minut troubu v žádném případě neotvíráme, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.

Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přimícháme zchladlý pudink.

autor receptu:

Věnečky z odpalovaného těsta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
122 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Věnečky z odpalovaného těsta

Recept se nachází v 264 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Věnečky z odpalovaného těsta

Celkový počet komentářů u receptu: 40
  • male věnečky Simona 10.04.2016 19:08:59

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč mam venečky malinkate na výšku, delala jsem všechno podle receptu a udělala zdobičkou cca 3 kroužky, ale věnečky mam placate :-( dekuji

  • božííííí Martina 05.06.2015 21:45:34

    recept skvělý, těsto krásné vláčné - super
    do krému jsem použila na 1/2 litru mléka 1 vanil.puding a 1 vanil.prášek na dukátové buchtičky a smíchala s jedním celým máslem, cukr dle chuti
    polevu jsem nedávala, jen jsem zlehka před podáváním poprášila moučkovým cukrem

  • věnečky stavros666 04.06.2015 12:58:03

    Dělám je dost často,vždy tak jenom pro chuť na jeden plech,protože mě moc a moc chutnají.Jediná ,oční vadaje,že mi věnešky na vrchu popraskají,ať dělám co dělám,nevím kde chybuji.Ale na chuti to neubírá...posílám opět fotografii....///

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta anoti 21.05.2015 16:52:08

    Moc Vám děkuji za tento recept, je to snad prvně co jsem dělala něco z této stránky a stojí to za něco.Většinou je všechno děsný, ale tohle je velmi snadné a výborné.Děkuji moc.

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta Proilona 30.04.2015 11:25:10

    super recept,, děkuji,, povedlo se :-)

  • aby nesplaskly katerina Gurnerova 08.04.2015 19:48:16

    Zdravim,delam venecky a vetrniky,muj muzskej je miluje.Do trouby davam v plechacku vodu pod plech s testem.Tak nemusim otvirat troubu vubec.Plechacek to dopeceni vyjmu a necham je jeste par minut ve vyple troube.Rozkrajuji je az po vychladnuti.

  • pomoooc katka 02.12.2010 16:33:34

    tak jsem se poprvé pustila do věnečků...ale někde dělám chybu....vždy po vytáhnutí z trouby, mi splasknou ...můžete mi poradit??

    • Re: pomoooc stavros666 15.10.2014 11:47:12

      Nevím jakou chybu děláte,mě se to ještě nestalo,že by spadly po vyndání z trouby.
      rozpálím teroubu na 220 stupňů,pak dám do trouby a hlavně po dobu 5-7 minut neotvírat ! Po těch 5-7 minutách zmírnit teplotu na 180-190 stupňů a nechat vršek zrůžovět pak troubu vypnout a dosušit,dojít.
      Pak vyndejte jeden větrník z pekáče a rozkrojte ho na zkoušku.Jak je vnitřek suchý,už nespadne.Jak se Vám to nebude ještě pozdávat,ještě chvíli nechte dojít.
      Také je dobré,hlavně vychytat teplotu trouby,jak peče.
      Jinak,už nevím,co bych napsal.Tak ať se Vám to už konečně povede a přeji dobrou chuť....///

    • Re: pomoooc jituveli 29.08.2014 08:48:13

      Děvčata já peču věnečky už leta dávám je do horké trouba a zpočátku mam troubu na plno po 5 minutách uberu teplotu a dopeču,figl je v tom,že prvních cca 8-10 minut nesmíte otevřít troubu za žádnou cenu .protože pak hned spadnou a jsou z toho placky.Tak ať se daří.

    • Re: pomoooc jituveli 29.08.2014 08:47:48

      Děvčata já peču věnečky už leta dávám je do horké trouba a zpočátku mam troubu na plno po 5 minutách uberu teplotu a dopeču,figl je v tom,že prvních cca 8-10 minut nesmíte otevřít troubu za žádnou cenu .protože pak hned spadnou a jsou z toho placky.Tak ať se daří.

Celkový počet komentářů: 40
Nalezeno receptů: 40
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Věnečky z odpalovaného těsta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept