Tradiční recept na oblíbenou sladkou pochoutkou.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
2 lžíce | rum |
250 g | hladká mouka |
2 lžíce | zakysaná smetana |
0.5 ks | citronová kůra |
3 lžíce | kvasný lihový ocet |
podle chuti | |
cukr moučka | |
podle potřeby | |
směs oleje a škvařeného sádla |
Mouku prosejeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek a do něj nalijeme tekuté ingredience a přidáme sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme v dokonale hladké těsto a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat. Poté těsto vyválíme na plátky tenké asi 3 mm a rozkrájíme rádýlkem na čtverečky. Každý můžeme ještě uprostřed jemně naříznout. Smažíme ve vysoké vrstvě tuku do zlatova, po upečení necháme okapat na papírových utěrkách a poté pocukrujeme. Boží milosti jsou nejlepší ještě teplé. Zdroj: Eklasa.cz
Smažené na sádle chutnají skvěle! Recept na boží milosti krok za krokem
Vyzkoušejte recept na sladké velikonoční cukroví, které je velmi křehké, nejlépe chutná smažené na domácím sádle a doslova se rozplývá na jazyku.
Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
autor Klasa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena