Velikonoční bochánek

2 h 30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 28154x
Recept na dobrotu vhodnou na Velikonoce.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z vlažného mléka, dvou lžiček cukru a kvasnic si připravíme kvásek.

Máslo rozpustíme a přidáme do ostatních surovin. Až vzejde kvásek, přidáme jej k ostatním surovinám na těsto a vypracujeme hladké těsto, které necháme jednu hodinu kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a necháme další jednu hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, z kterých uděláme bochánky. Položíme na plech s pečícím papírem. Na středu jemně rozřízneme do kříže a necháme kynout půl hodiny. Po nakynutí potřeme velikonoční bochánky rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180° 30 - 45 minut.

Po upečení pocukrujeme bochánky moučkovým cukrem. Necháme vychladit a pak se do nich můžeme pustit.

autor receptu:

Velikonoční bochánek

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2990 běžně 105000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Velikonoční bochánek

Recept se nachází v 50 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4778 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční bochánek

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční bochánek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept