Velikonoční bochánek

2 h 30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 28174x
Recept na dobrotu vhodnou na Velikonoce.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z vlažného mléka, dvou lžiček cukru a kvasnic si připravíme kvásek.

Máslo rozpustíme a přidáme do ostatních surovin. Až vzejde kvásek, přidáme jej k ostatním surovinám na těsto a vypracujeme hladké těsto, které necháme jednu hodinu kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a necháme další jednu hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, z kterých uděláme bochánky. Položíme na plech s pečícím papírem. Na středu jemně rozřízneme do kříže a necháme kynout půl hodiny. Po nakynutí potřeme velikonoční bochánky rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180° 30 - 45 minut.

Po upečení pocukrujeme bochánky moučkovým cukrem. Necháme vychladit a pak se do nich můžeme pustit.

autor receptu:

Velikonoční bochánek

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Velikonoční bochánek

Recept se nachází v 50 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4797 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční bochánek

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční bochánek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept