Velikonoční beránek

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 315473x
Takhle se peče velikonoční beránek u nás již po mnoho let a má vždy veliký úspěch.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C.

Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.

Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme.

Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos.

Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

konvalinka autor receptu:

Velikonoční beránek

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

3,7
dobrý recept
309 hlasujících
  • Recept Velikonoční beránek - Velikonoční beránek
  • Recept Velikonoční beránek - Velikonoční beránek
  • Recept Velikonoční beránek - Dva malí beránci z jedné dávky.

Kuchařky obsahující recept Velikonoční beránek

Recept se nachází v 257 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1353 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční beránek

Celkový počet komentářů u receptu: 18
Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Velikonoční beránek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept