Vegetariánská zelňačka

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 481x
Recept na zelňačku bez masa a uzenin.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí překrájíme.

Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a společně s trochou kmínu a soli uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.

Zelí dáme do jiného hrnce, ve kterém jsme předtím osmahli nadrobno nakrájenou velkou cibuli, zasypeme mletou paprikou a jen krátce za stálého míchání osmahneme. Dáváme pozor, aby se nespálila, polévka by potom byla hořká! Ihned zalijeme přibližně 1,5 l vody, přidáme 2 - 3 bobkové listy a pár kuliček celého pepře. Zelí povaříme 30 minut, až je měkké. Kuličky pepře a bobkový list vyjmeme.

Nakonec do vegetariánské zelňačky přidáme uvařené brambory a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a kořením.

Vegetariánskou zelňačku podáváme s čerstvým chlebem.

Michy autor receptu:

Vegetariánská zelňačka

Počet přidaných receptů: 2842

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vegetariánská zelňačka

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vegetariánská zelňačka

Přidat příspěvek k receptu Vegetariánská zelňačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept