Veganské gazpacho

25 min | polévka | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 989x
Recept na pikantní studenou polévku ze spousty zeleniny a koření. Pochutnají si nejen vegetariáni a vegani.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na přípravu veganské studené polévky si připravíme veškerou zeleninu. Rajčata zbavíme zelených částí, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky, Salátovou okurku oloupeme a také nakrájíme. Jarní cibulku omyjeme, odkrojíme kořínky a rozkrájíme. Česnek oloupeme. V nejlepším případě použijeme zeleninu z vlastní zahrádky.

Připravíme si mixér a do nádoby vhodíme rajčata, okurku, papriky, cibulky, česnek a promixujeme. Přidáme olej, umeocet, osolíme, opepříme a nezapomeneme na půlku chilli papričky a šťávu z citronu. Nakonec přidáme lístky bazalky a naposledy dohladka promixujeme. Pozor, umeocet je slaný, tak ať gazpacho nepřesolíme! Pokud nám vadí rajčatové slupky, můžeme rajčata předem oloupat, ale podle mého názoru v polévce vůbec nevadí.

Veganskou polévku gazpacho podáváme studenou. Rozlijeme ji do mističek a podle fantazie dozdobíme. Můžeme použít chilli papričku, čerstvé lístky bazalky, oregana, posypat sušeným kořením, pokapat olivovým olejem apod. Veganské gazpacho ihned podáváme. Pokud nejsme RAW, můžeme gazpacho posypat ještě chlebovými krutonky.

Recept na veganské gazpacho je určen zejména pro vegetariány, vegany a RAW (syrová strava). Recept vyjde na 4 - 5 porcí.

Michy autor receptu:

Veganské gazpacho

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,6
slabší recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Veganské gazpacho

Recept se nachází v 21 kuchařkách
zjirousek
Polévky 1975 receptů
VREGULI
JÍDLA VEGETARIÁNSKÁ 115 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Veganské gazpacho

Přidat příspěvek k receptu Veganské gazpacho
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept