Vánoční vegeryba

45 min | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 919x
Velmi dobrá alternativa místo kapra, chutná i masožravcům. Výborný recept.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Celer očistíme, oloupeme a dáme uvařit do osolené vody. Po uvaření celer nastrouháme na hrubém struhadle. Vývar z celeru uschováme na pozdější použití.

Ovesné vločky smícháme s uvařeným a nahrubo nastrouhaným celerem, směsí rybího koření, přidáme sojovou omáčku a lze přidat i worchesterovou omáčku. Vše zalijeme asi 1/4 - 1/2 l zeleninového vývaru, ve kterém jsme vařili celer. Pokud nestačí, přidáme zeleninový vývar z kostky. Necháme namočené v lednici aspoň 3 - 4 hodiny (nejlépe však přes noc).

Před smažením zahustíme strouhankou do hustoty karbanátkové hmoty a tvoříme ne příliš velké porce ve tvaru ryb. Obalujeme ve strouhance nebo ve směsi na obalování Hraška (směs hrachu a bezlepkových obilovin) či v bramborových lupíncích rozdrcených v mikrotenovém sáčku pomocí válečku. Používám všechny druhy obalování, protože na míse pak vytvoří různé obaly pěkně barevnou kombinaci od sytě žlutých, přes oranžové až po červené kousky.

Vegeryby smažíme na oleji dozlatova. Je dobré vždy stáhnout trochu teplotu a smažit několik minut zvolna. Množství vyjde asi na 15 kousků velikosti přibližně na délku dlaně s prsty.

Vánoční vegeryby podáváme s bramborovým salátem s kořeněnou zálivkou, chutná dobře i s bramborovou kaší.

Majhan autor receptu:

Vánoční vegeryba

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vánoční vegeryba

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Majhan
Vánoční kuchařka 3 recepty
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vánoční vegeryba

Přidat příspěvek k receptu Vánoční vegeryba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept