Vánoční vaječný likér

30 min | nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 307248x
Vaječný likér snad známe všichni. Všichni si ho všelijak upravujeme. Tenhle recept mám od mé dobré kamarádky a každým rokem ho povinně dělávám mým kolegyním, protože jim hodně chutná.
Komentáře receptu 57
Uvařil jsem to (Recept vařilo 40 lidí)


Postup přípravy receptu

Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem.

Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu šleháme 10 minut. Po vyšlehání přidáme salko a šleháme dál. Čím déle šleháme, tím je vaječný likér lahodnější.

Po vyšlehání žloutků s cukrem a salkem, vléváme po troškách rum. Šleháme asi 7 minut.

Vánoční vaječný likér uložíme na chladné místo a podle příležitosti podáváme.

Jovi autor receptu:

Vánoční vaječný likér

Počet přidaných receptů: 222

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
350 hlasujících
  • Recept Vánoční vaječný likér - Vaječný likér můžeme také posypat kakaovo - skořicovým cukrem. Výsledek vypadá takto.

Kuchařky obsahující recept Vánoční vaječný likér

Recept se nachází v 673 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6003 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vánoční vaječný likér

Celkový počet komentářů u receptu: 57
  • Komentář k receptu Vánoční vaječný likér Blonďák 13.07.2016 20:30:16

    Také jsme ho zkusily.
    Poprvé s rumem a po druhé s Božkov SPICE a je to pro nás chutnější,jemnější a dáváme 2 Salka aby byl hustější.
    Je to mňamka... doporučuju.

  • Komentář k receptu Vánoční vaječný likér Zuzana 22.12.2015 12:15:08

    My rum nedáváme, protože i děti si rády "líznou" .. a protože většina rodiny alkohol nesmí (léky,nemoci) dáváme pouze rumovou tresť =) při správném množství je to k nerozeznání od pravého, jen s tím rozdílem že ho můžete vypít kolik chcete =)

  • VAJEČNÝ LIKÉR JAROSLAV 15.12.2015 12:02:02

    Vaječný likér je výborná věc,!Jen se musí udělat kvalitně,zásadně ingredience vařený.Také používám rum kvů-li jeho aroma,ale dám velkého panáka lihu 96*procent,pak je to kvalita a ne štáva!Málo kdo to dělá,ale jakmile se použije smetana,samozřejmě že je tučná,tak jakmile je vaječný hotov a schlazený v lednici,druhý den to přecedim přes sítko,lépe přes silonku.Přeci jenom jsou tam hrudky z vajíček,smetana.Pak je opravdu super a k použití pro návštěvu,je hladoučký a super!Vážení trochu si stím pohrajte,věřte mi a né syrové vejce zamíchat a hotovo,takhle snad né.At Vám chutná.

  • Text komentáře byl smazán. gabriela (tecka) janousova 08.12.2015 21:31:50

    Text komentáře byl smazán.

  • vajecny liker iveta 13.12.2013 22:26:09

    dobry vecer,chci se zeptat,jestli je mozne nahradit rum lihem,diky iveta,krasne vanoce a ststny novy rok vam vsem.

    • Re: vajecny liker Šárka Z 15.12.2013 21:23:33

      Rum je prostě Rum :-) likér je jemnější. Skuste s tím lihem a uvidíte. Já rum osobně nemusím, ale v tomto likéru ano. Hezké vánoce přeje Sar

      • Re: Re: vajecny liker 1wittobrunch 06.01.2015 15:57:58

        ......děkuji Vám za příspěvek,že Rum je Rum. Máte pravdu. Pracuji v gastronomii celý život a tento recept je starý cca ze 16 století a poprvé se oběvil ve Feancii a v Belgii . Opravdu se vyrábí s lihem a lusk. Karamel se rozpražil a dal tomu barvu a chuť. Rum se v té době nevyráběl. Začali ho vozit za oceánem a Bacardi Rum a jiné zaoceánské lihoviny........Pěkný den

      • Re: Re: vajecny liker 1wittobrunch 04.01.2015 11:07:34

        .....vaječný likér se vyrábí výhradně , líh a vanilkový lusk . Pro úplnost, práce s rumem je rychlá a pohodlná. Ve Francii a v Británii, se přidává Brendy a vanilkový lusk.Jinak se dá i ze slivovice, která je vyvětraná a opět vanilkový lusk.Jelikož Rum je vyroben tak, že tam je syntetická vůně vanilky a karamelu, tak se v domácnostech uchitil

  • Komentář k receptu Vánoční vaječný likér vaječňák 22.12.2014 22:37:54

    jednoduchý a chutný,
    jen ty žloutky jsem šlehala s mlékem (asi 2dcl ) + cukrem ve vodní lázni, pozor :-) hodně se našlehá, pak jsem nechala ustát občas promíchala, dál dle návodu přilila salko a rum

  • Komentář k receptu Vánoční vaječný likér Radka 21.12.2014 21:43:37

    Přidali jsem smetanu na šlehání a rumu dali poloviční dávku a je vynikající - máme radši slabší:-)

Celkový počet komentářů: 57
Nalezeno receptů: 57
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vánoční vaječný likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept