Vánoční vaječný likér

30 min | nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 197520x
Vaječný likér snad známe všichni. Všichni si ho všelijak upravujeme. Tenhle recept mám od mé dobré kamarádky a každým rokem ho povinně dělávám mým kolegyním, protože jim hodně chutná.
Komentáře receptu 48
Uvařil jsem to (Recept vařilo 35 lidí)


Postup přípravy receptu

Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem.

Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu šleháme 10 minut. Po vyšlehání přidáme salko a šleháme dál. Čím déle šleháme, tím je vaječný likér lahodnější.

Po vyšlehání žloutků s cukrem a salkem, vléváme po troškách rum. Šleháme asi 7 minut.

Vánoční vaječný likér uložíme na chladné místo a podle příležitosti podáváme.

Jovi autor receptu:

Vánoční vaječný likér

Počet přidaných receptů: 222

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
273 hlasujících
  • Recept Vánoční vaječný likér - Vaječný likér můžeme také posypat kakaovo - skořicovým cukrem. Výsledek vypadá takto.

Kuchařky obsahující recept Vánoční vaječný likér

Recept se nachází v 595 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vánoční vaječný likér

Celkový počet komentářů u receptu: 48
  • Méně cukru Veornika 26.12.2013 17:09:01

    Podle receptu je to moc sladké. Vůbec bych tam nedávala moučkový cukr ( už salko je slaďárna). A přidala jsem tam 200ml šlehačky a je skvělý. Rum dle libost.

  • Komentář k receptu Vánoční vaječný likér Marokánka 22.12.2013 17:02:42

    Recept je skvělý a dělám ho už 4. rokem dle přesného počtu ingrediencí a je silnější,ale o to nám to přijde lahodnější a vyhrál jsem s ním už několik soutěží o vaječný likér..lidé zkrátka radši silnější než přeslazené :) děkuji za tento recept

    • Re: Komentář k receptu Vánoční vaječný likér Šárka Z 25.12.2013 19:40:24

      Děkuji moc jsem ráda, že chutná. SAr přeji rovněž vše nej do nového roku 2014

  • vajecny liker iveta 13.12.2013 22:26:09

    dobry vecer,chci se zeptat,jestli je mozne nahradit rum lihem,diky iveta,krasne vanoce a ststny novy rok vam vsem.

    • Re: vajecny liker Šárka Z 15.12.2013 21:23:33

      Rum je prostě Rum :-) likér je jemnější. Skuste s tím lihem a uvidíte. Já rum osobně nemusím, ale v tomto likéru ano. Hezké vánoce přeje Sar

  • vaječnák kristahli 02.12.2013 18:07:26

    Je super ale měl by fakt být hustší aby tak neubýval

  • Salko Monika 16.10.2013 14:03:46

    Zdravim, muzu ze zeptat jestli to salko ma byt uvarene (zkaramelizovane) nebo ne? Dekuji.

  • poznámka Ondřej Hlaváček 31.03.2013 19:14:38

    doporučuji dát jen 0,25 l rumu jelikož se mi to zdá moc silné

  • Díky za recept nám moc chutnalo

Celkový počet komentářů: 48
Nalezeno receptů: 48
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vánoční vaječný likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept