Vanilkové sušenky z lisu na těsto

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 61825x
Dobré, přitom zcela obyčejné sušenky.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny ingredience zpracujeme v těsto a dáme na 1/2 hodiny do ledničky odležet.

Do těsta můžeme zapracovat i kakao a máme tmavé sušenky nebo smíchat tmavé a světlé těsto a máme mramorované sušenky.

Těsto na vanilkové sušenky dáme do lisu na těsto a protlačujeme různé tvary. Těsto tlačíme přímo na plech vymazaný 100% tukem nebo olejem.

Vanilkové sušenky z lisu na těsto pečeme na 180 °C asi 15 - 20 minut. Ještě teplé sušenky odlepíme od plechu.

Vanilkové sušenky z lisu na těsto podáváme podle chuti.

autor receptu:

Vanilkové sušenky z lisu na těsto

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

Vaše cena 1599 běžně 3535 Kč sleva 55 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
37 hlasujících
  • Recept Vanilkové sušenky z lisu na těsto - Sušenky z blízka

Kuchařky obsahující recept Vanilkové sušenky z lisu na těsto

Recept se nachází v 244 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vanilkové sušenky z lisu na těsto

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Vanilkové sušenky z lisu na těsto MarieH. 23.01.2016 18:06:44

    Až nyní po Vánocích jsem si přečetla tuto diskuzi a chci poradit :
    mám lis Univerzal asi 30 let a každý rok napeču spoustu cukroví, ale cukroví je samozřejmě větší a silnější než klasicky vykrajované. Komu to nevadí tak recept:

    30 dkg hladké mouky, 20 dkg másla nebo Hery / já dávám na půl / 10 dkg cukru moučky, 1 žloutek, citron. kůra - nechat odležet, do lisu pokojová teplota
    plech nevymazávat, nesmí být teplý jinak lis klouže a jsou z toho nevzhledné tvary.
    Můžete ubrat mouku a přidat kakao, ořechy, kokos ale vše jemně umleté a asi 5 dkg.
    Pro příští pečení přeji hodně úspěchů !!!!!!!!

  • Taky nevím... tajna83jaruska 07.12.2014 10:52:43

    Zdravím Vás, úplně ten stejný problém. Lis od Tescomy...nevím, jestli je v tom teda rozdíl...spíš si myslím, že je to těstem, no každopádně, jsem se těšila, jak to půjde jednoduše a recept, který uvedl výrobce poněkud zklamal. Takže jsem momentálně bezradná :-( Určitě to ale nebudu oddělovat nožem...Zkusím přidat více Hery a uvidím, jestli to nějak vykouzlím...

    • Re: Taky nevím... Jana 03.01.2015 14:40:40

      Lisem to opravdu není, já mám Fackelmanna, či jak se to píše a pak Bergner, prostě dva a taky mi to nešlo ani s jedním, zkusím to podle rad z internetu

  • prosím o radu Majka 27.02.2014 21:01:10

    Prosím o radu. Dostala jsem lis na sušenky s tvary jako viz foto u receptu. Vyzkoušela jsem už tři druhy receptů, tedy tento byl zatím nejlepší, ale i tak mám problém pak s vytlačováním přes šablonu, buď mi to zůstává na šabloně, nebo se to nechce přilepit na plech atd. Nevím, ač dělám těsto opravdu dle receptu co je špatně. Zdali má byt těsto hodně vychlazené, nebo ba naopak ne... nebo nějaký fígl jak to dělat aby to šlo bez problémů přes lis.... prosím za jakékoliv nápady a tipy. Předem díky.

    • Re: prosím o radu Míša 01.11.2014 20:21:23

      Zdravím, mám stejný problém jako píše paní Majka - mám lis na těsto z Lidlu - recept na těsto je stejný jako zde, těsto jsem zkoušela chladit v lednici půl hodiny, pak hodinu, pak jsem nechala v teple a nefunguje nic - problém je, že mi prostě nejde odlepit od lisu a zůstává na šabloně - tudíž po hodině marné snahy jsem "ušoulala" sušenky ručně z kuliček.......Prosím poraďte, co dělat s těstem, aby se dobře odlepovalo a opravdu to fungovalo jak má bez námahy...Na většině diskuzí o tomto problému není zmínka, nikdo nereaguje.... Díky předem.

      • Re: Re: prosím o radu Růžena 13.11.2014 10:51:49

        Dobrý den, já dělám sušenky na nevymazaný plech, těsto se přilepí na plech a jde pěkně od pistole. Taky pistoli zmáčknu jednou a trochu aby toho těsta bylo dost. Nevím zda Vám tato odpověď pomůže, snad ano.

  • S těstem se moc dobře pracovalo. Rozdělila jsem ho napůl, polovinu nechala světlou, polovinu obarvila kakaem a dala do pistole půl na půl. Výsledkem jsou krásně barevné sušenky!
    Jen v mé troubě jsem pekla 11 - 12 minut na 180°C a bylo to akorát.
    Lis na těsto mám koupený už asi rok v Lidlu, cca za 200 Kč. Je úplně super. 3 plechy sušenek mám natlačené cca za 15 minut.

    • Re: Janaaa 15.12.2013 12:54:40

      Mám ten samý a jdu jej vyzkoušet na tohle těsto. Jsem moc zvědavá, jaký bude výsledek... :)

    • Re: Eva 03.11.2011 20:26:47

      Pavli,chtěla jsem se zeptat, jestli jste už zkoušela dávat do té pistole aj listové těsto, nebo zkrátka jiné než těsto na čajové cukrové.Děkuji já jsem si teď koupila z lidlu tu pistol a nevím, jestli tomu můžu věřit i na Vánoce na linecké a třeba išské.

  • lis na cukroví Jaroslav N o v á k 29.11.2013 16:11:19

    Dobrý den všem vespolkek

    Zatím každý plastový lis na těsto vyrobený kýmkoliv mi praskl, ať už vlastní nádoba, nebo pohonný pákový mechanismus.

    Jaroslav Novák

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vanilkové sušenky z lisu na těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Trápí vás bolest hlavy? Příčinou mohou být brýle!

    Trápí vás bolest hlavy? Příčinou mohou být brýle!

    Mhouříte oči a často takzvaně doostřujete? Slzí, pálí nebo řezají vás oči? Bolí vás krční páteř? Bolí vás často hlava? Ráno vidíte dobře, ale k večeru se váš zrak zhoršuje? Napadlo vás, že byste mohli potřebovat brýle, případně změnit dosavadní dioptrie?

  • Ochrana vlasů před tepelným poškozením

    Ochrana vlasů před tepelným poškozením

    Základem zdravých a krásných vlasů je dobrá a kvalitní péče. Bohužel my ženy chceme být krásné a myslíme si, že bez nabarvených, nakulmovaných nebo naopak vyžehlených vlasů to nepůjde. Děláme tak, jak velí módní trendy. Přirozeně uschnout vlasy také nenecháme, od toho máme přece fén. Často si však neuvědomujeme, jak tímto postupem svým vlasům škodíme.




přidat nový recept