Vanilkové rohlíčky

cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 273496x
Recept na tradiční české vánoční cukroví. Vanilkové rohlíčky pečeme jako první ze všech druhů cukroví, aby stihly proležet.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Tuk pokrájíme a při pokojové teplotě ho promícháme s moučkovým cukrem a se žloutkem, přidáme mleté ořechy, lžičku vanilinového cukru, špetku mleté skořice, prosátou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet přikryté asi hodinu v ledničce.

Z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých ukrajujeme stejně dlouhé dílky. Na mírně pomoučeném válu z nich tvarujeme rohlíčky. Přeneseme na vymaštěný plech a pečeme v horké troubě do mírného zrůžovění. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilinového cukru a necháme vychladnout.

Nejlepší rohlíčky jsou asi 14 dní uleželé ve studené místnosti. V tomto případě platí - čím starší, tím lepší.

Vilienka autor receptu:

Vanilkové rohlíčky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
525 hlasujících
  • Recept Vanilkové rohlíčky -

Kuchařky obsahující recept Vanilkové rohlíčky

Recept se nachází v 285 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
KDI
PEČENIE 3195 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vanilkové rohlíčky

Celkový počet komentářů u receptu: 20
Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vanilkové rohlíčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept