Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

2 h 40 min | dezert | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2810x
Recept na osvěžující dezert.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 minut bobtnat. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s prosátým cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 minuty povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit. Takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila.

Připravíme si jahodovou omáčku. Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky. Jahody svaříme, případně i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme.

Před servírováním dezertu panna cotta vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, ozdobíme jahodovou omáčkou o pokojové teplotě a můžeme podávat.

Alakarte-cz autor receptu:

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Chřestová kuchařka 2013
Alakarte-cz
Chřestová kuchařka 2013 14 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2634 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept