Recept na toasty s míchanými vejci a žampiony, ochucené česnekem. Tip na rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.
4 stroužky | česnek |
4 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
0.5 ks | cibule |
80 g | tvrdý sýr |
8 plátků | bílá veka |
400 g | krájené sterilované žampiony |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
paprika červená | |
pažitka nasekaná |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Pažitku omyjeme a usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Plátky žampionů necháme okapat. Červenou papriku nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme. Plátky veky osmažíme na oleji dorůžova, necháme okapat na papírovém ubrousku a uchováme v teple. Na másle zpěníme cibulku a za stálého míchání přidáme celá vejce a žampiony. Ochutíme česnekem, mletým pepřem a solí. Směs navršíme na toasty, posypeme sýrem a usekanou pažitkou. Vajíčkové toasty se žampiony podáváme horké, ozdobené proužkem čerstvé nebo nakládané červené papriky.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem
Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena