Vajíčková tlačenka

45 min | předkrm | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 6465x
Výborná pochoutka, která se hodí i jako pohoštění. Vejce jako základ receptu.
Komentáře receptu 6


Postup přípravy receptu

Uvaříme si vejce natvrdo. Uděláme si vývar z masoxu. Moravanku scedíme (nálev uchováme) a obsaženou zeleninu nakrájíme nadrobno (okurky a cibulky) a na proužky (papriky).

3 vejce a salám nakrájíme na kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Vše dáme do misky a přidáme ještě ocet a majonézu.

Vývar ohřejeme spolu s nálevem z Moravanky. Pak v něm rozpustíme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme ho chvíli (asi 5 minut) chladnout. Potom vše nalijeme do směsi a promícháme.

Formu (nejlépe obdélníkovou) vyložíme potravinářskou fólií (Nemusíme, pokud použijeme silikon.) a nalijeme do ní polovinu směsi. Do ní položíme 2 zbylá vejce v celku nebo pokrájená na půlky a dolijeme zbytek směsi.

Vajíčkovou tlačenku vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.

Hotovou vajíčkovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Zorňafa autor receptu:

Vajíčková tlačenka

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vajíčková tlačenka

Recept se nachází v 43 kuchařkách
Zorňafa
2. Zelenina - sterilovaná 10 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3313 receptů
kailmija
Dobrůtky pro mlsné jazýčky 135 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková tlačenka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 01.06.2014 13:15:03

    proč masox?

    • Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Karin 05.06.2014 13:03:16

      Protože jsou jedinci, co bez masoxu neuvaří. Jak říkával můj skvěle vařící tatínek, jsou schopni ho dát i do kafe.

  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 02.06.2014 16:36:30

    připravovali jsme aspik ze želatiny a vody,ochucený solí a octem, ten se používal na výrobu aspikových dortů,závitků a podobně,dávali jsme ho i do tlačenek,takže jsme želatinu rozpouštěli ve vodě,mne ten masox jen překvapil protože jsme ho nepoužívali

  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Zorňafa 02.06.2014 14:12:04

    A v čem jste tedy rozpouštěli tu želatinu? Ve vodě nebo v láku ze zeleniny?

  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Zorňafa 01.06.2014 14:32:44

    Protože se ředí ten nálev z Moravanky a je chutnější ho zředit vývarem z masoxu nebo jiným vývarem než obyčejnou vodou, ne?

    • Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 01.06.2014 18:01:08

      pracovala jsem v lahůdkárně a do vaječné tlačenky jsme nikdy vývar nedávali,jen majonézu,želatinu,vejce a zeleninu,proto mne to překvapilo,přeji hezký den.

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Vajíčková tlačenka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept