Vajíčková pomazánka

25 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 191425x
Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.

Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.

Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.

Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Vajíčková pomazánka

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
116 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vajíčková pomazánka

Recept se nachází v 110 kuchařkách
smarcelak
Pomazánky 292 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Vajíčková pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept