Vajíčková pomazánka

25 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 189133x
Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.

Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.

Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.

Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Vajíčková pomazánka

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

3,4
dobrý recept
111 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vajíčková pomazánka

Recept se nachází v 106 kuchařkách
smarcelak
Pomazánky 292 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Vajíčková pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    O tom, že ženy zhruba mezi čtyřicátým a šedesátým rokem života “bojují“ s příznaky přechodu (klimakteria, menopauzy), všichni víme. Dochází u nich k útlumu činnosti vaječníků a klesá produkce hormonu estrogenu. Jiná forma klimakteria však nastává také u mužů. Kdy k němu dochází, jak probíhá a jak zvládat jeho příznaky?

  • Quinoa - bezlepková výživová bomba!

    Quinoa - bezlepková výživová bomba!

    Drobná kulatá zrnka skrytá pod názvem quinoa jsou přirozeně bezlepkovou potravinou. Řadí se mezi pseudoobiloviny, jsou zdrojem vitamínů, minerálů, aminokyselin a vlákniny. Qunioa je právem řazena mezi superpotraviny a v našem jídelníčku by měla zaujmout pevné místo.




přidat nový recept