Vajíčková pomazánka

25 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 179003x
Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.

Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.

Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.

Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Vajíčková pomazánka

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
110 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vajíčková pomazánka

Recept se nachází v 102 kuchařkách
smarcelak
Pomazánky 292 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Vajíčková pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept