Vajíčková pomazánka

25 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 173727x
Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.

Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.

Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.

Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Vajíčková pomazánka

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
109 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vajíčková pomazánka

Recept se nachází v 95 kuchařkách
smarcelak
Pomazánky 292 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Vajíčková pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept