Vajíčko na hniličku

10 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 230245x
Tak tuhle chuˇovku, kterou si můžete udělat k snídani zvládne snad i každý začátečník.
Komentáře receptu 23
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Vajíčko vyjmeme z obalu a vložíme do nádobky se studenou vodou. Vodu přivedeme k varu a necháme je zde po celé tři minuty. Vyjmeme z vody, oklepeme a oloupeme špičku vajíčka. Lžičkou konzumujeme obsah za občasného přikusování pečiva. Dobrou chuť. Důležité upozornění! Vodu s vajíčkem prosím nevařte v mikrovlnné troubě, ušetříte si mnoho starostí.

autor receptu:

Vajíčko na hniličku

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 239 běžně 2500 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
1191 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vajíčko na hniličku

Recept se nachází v 17 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3395 receptů
M
Slané 45 receptů
VAJÍČKA
Boris
VAJÍČKA 20 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčko na hniličku

Celkový počet komentářů u receptu: 23
  • Je to tvrdý Dan 25.05.2008 22:40:57

    No, vypadá to, že někde bude chybička, pač jsem všechno udělal přesně podle návodu, přesně 3 minuty, ale vajíčko je tvrdý jak cyp, tak jsem si ho nakrájel a mám ho na chlebu :-D

  • Hnilička Joska 26.12.2013 12:18:18

    Miluji vejce na měkko, nebo hodně nahniličku, ale je to fakt problém.Jednou mi praskne, jindy se uvaří moc, jen málokdy málo. Dostal jsem od Ježíška elektronické vejce co se vaří s vejci a hraje podle uvaření- nefunguje to ani trošku, byla natvrdo.Je to empirie jak má být, protože velikost hraje asi hlavní roli a teplota před vložením do vody. Jednu věc nechápu. Přijedu li do Rakouska, všechny hotely mají jako úplnou samozřejmost ošatku ve tveru slepice, pobvykle pletenou z vlny a v ní velká i malá vejce všechny naměko. Ať dělám co dělám, jen zkouším, už 45 let to dělám a pořád to neumím 100%. Asi jsem mladej a nezkušenej...

  • hnilička lumik 06.02.2013 05:42:50

    al dente asi nebude ten správný výraz,ale je správné vejce až do vroucí vody,stejně žasnu nad některými recepty.Nedávno jsem četla recept kde autor asi na 3 vejce doporučil 1.5 l vody

  • Dobrůtka

  • Jak na to? Donnerkebab 17.12.2012 09:09:32

    Takže změřit teplotu v lednici, zvážit vajíčko, určit teplotu hořáku a hnilička má šanci :D

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vajíčko na hniličku
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept