Dva krajíčky tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky. Pokud je kůrka chleba moc tvrdá, tak ji dáme bokem a použijeme pouze chlebovou střídku. Anglickou slaninu nebo vysočinu nakrájíme na kostičky.
Do mísy vyklepneme vejce, která metličkou rozšleháme. Vejce osolíme, opepříme, přidáme sušenou petrželku, grilovací koření a drcený kmín. Důkladně vejce promícháme.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kostičky salámu a chleba a za občasného míchání restujeme. Zhruba po 5-ti minutách zalijeme obsah vejci, která dobře rozlijeme po pánvi, aby se dostaly všude. Po pár minutách omeletu obrátíme. Může dojít k roztrhnutí omelety, ale není to na škodu.
Hotovou omeletu s chlebem servírujeme na talíř, posypeme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme. Vaječnou omeletu můžeme pokapat kečupem, záleží na vlastní chuti.