Vafle

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 126862x
Dobrá snídaně pro mlsné jazýčky!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr důkladně vyšleháme do pěny, do níž zlehka zamícháme cukr.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové hmoty. Takto připravené těsto necháme chvíli odpočinout.

U těsta pečeme ve vymaštěné vaflové formě. Z tohoto množství těsta podle velikosti formy upečeme asi 15 - 20 ks vaflí.

Hotové vafle můžeme podávat relativně s čímkoliv, ale nejvíc bych doporučila něco sladkého, například nutelu, marmeládu, zmrzlinu nebo jen šlehačku.

autor receptu:

Vafle

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vafle

Recept se nachází v 86 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4107 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vafle

Přidat příspěvek k receptu Vafle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept