Uzený pečený bůček

2 hod | chuťovka | 10 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 29669x
Uzený bůček s křenovou omáčkou podáváme teplý s čerstvým pečivem a nakládanou zeleninou.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Bůček očistíme. Cibuli oloupeme. Čerstvý křen oloupeme, nastrouháme, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme.

Do velkého hrnce s vodou vložíme celou oloupanou cibuli, celý hřebíček, bobkový list a celý černý pepř. Vše přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Potom vývar odstavíme a vložíme do něj celý kus uzeného bůčku. Maso necháme prohřát přibližně 20 minut, ale nesmí se vařit. Potom maso vyjmeme a necháme okapat.

Z uzeného vývaru odebereme asi 1 dl, smícháme ho s medem a worchestrovou omáčkou.

Změklou kůži na bůčku nakrájíme na kostičky a maso vložíme do trouby předtopené na 160 °C. Bůček pečeme za občasného potírání medovou směsí asi 40 minut. Maso pouze potíráme, ale nepodléváme.

Upečený zlatavý bůček podáváme s křenovou omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo, nakládané cibulky a kyselé okurky.

Jarka-P autor receptu:

Uzený pečený bůček

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Uzený pečený bůček

Recept se nachází v 116 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Uzený pečený bůček

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Komentář k receptu Uzený pečený bůček Viktoria 08.11.2015 23:41:19

    Ahoj, chtěla bych se zeptat, prohřát bůček je tím myšleno ponechat v horkém vývaru a prohřát, nebo v tom vývaru ho dat na plotýnku a ohřívat ale ne vařít?

  • křenová omáčka Jarka.P. 11.08.2009 08:26:46

    Jak doporučuji křenovou omáčku, tak máte jistě pravdu, STAČÍ SI VE VYHLEDAVAČI ji jenom najít, nechci se opakovat . Určitě s výběrem budete spokojená. Dobrou chuť.

  • omáčka ebollka 07.08.2009 20:21:11

    Dúfala som, že sa konečne dozviem recept na nejakú skutočne dobrú chrenovú omáčku. Ten údený bôčik by si to zaslúžil.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Uzený pečený bůček
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept