Uzená kuřata

chuťovka | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 28845x
Místo grilování můžeme také vyzkoušet uzení. Jednoduchý, ale časově náročný recept na vyuzená kuřata, která podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Kuřata očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Potom je omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a kuřecí díly jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Olej promícháme se zakysanou smetanou a česnekem. Čtvrtky kuřat prosolíme, vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet v chladu. Potom maso řádně osušíme a upevníme na potravinový provázek.

Čtvrtky kuřat udíme při 70 - 80 °C asi 10 až 11 hodin.

Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

autor receptu:

Uzená kuřata

Počet přidaných receptů: 1322

Ingredience

na porcí
4
skvělý recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Uzená kuřata

Recept se nachází v 41 kuchařkách
Grilovací kuchařka
Jarka-P
Grilovací kuchařka 35 receptů
REY kuchařka
Rey
REY kuchařka 1394 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5066 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Uzená kuřata

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • walla 05.11.2012 08:47:54

    já raději než do oleje naložím cca na 3 dny kuře do soli a bylinek. Pak ho celé ovážu provázkem a potřu máslem. V udírně udíme 4 hodiny a je to fakt mňamka.

  • ivannka
    lepší ivannka 19.08.2009 13:10:35

    uzená kuřata jsou mnamka,ale aby se nemuseli udit tak dlouho,chce to předem je chvíli ovařit a pak to trvá mín

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Uzená kuřata
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept