Uzenou krkovici bez kosti očistíme a uvaříme doměkka. Marmeládu promícháme s hořčicí dohladka.
Mezitím si připravíme těsto. Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sušené droždí, usekané bylinky, sůl, cukr a pepř. Vše zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Pak těsto opět řádně prohněteme a rozválíme na plát ve velikosti masa.
Uvařenou a okapanou krkovici ze vše stran opečeme na oleji, potřeme směsí pomerančové marmelády s hořčicí, pevně zabalíme do těsta a potřeme smetanou.
Takto připravené maso pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíru při 190 °C přibližně 30 minut dozlatova. Pak troubu vypneme a plněný chleba necháme ještě asi 10 minut dojít.
Vychladlý chleba plněný krkovicí nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Uzená krkovice v chlebu se bude hodit i pro sváteční příležitost.