Tymiánový chléb

2 hod | příloha | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1445x
Domácí tymiánový chléb udělá radost každému. Navíc se skvěle hodí jako příloha například k uzenému kolenu.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek.

Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout.

Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech, vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechejte přikryté ještě půl hodiny kynout.

Troubu předehřejte na 230°C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapečte. Pak teplotu trouby snižte na 170°C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.

Chléb v hlavní roli Zdroj: Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.

Smart Press autor receptu:

Tymiánový chléb

Počet přidaných receptů: 60

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tymiánový chléb

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Chléb v hlavní roli
Smart Press
Chléb v hlavní roli 11 receptů
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů
Zorňafa
1. aa-1 1148 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tymiánový chléb

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Marťan 11.05.2013 21:19:53

    tymián čerstvý nebo sušený? předpokládám, že nejsme barbaři a máme doma jeden truhlík.. http://o-bylinkach.webnode.cz/ tymian/

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tymiánový chléb
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept