Tvarůžková pomazánka

15 min | pomazánka | česká kuchyně | recept zobrazen: 151191x
Pomazánka z tvarůžků, po které se budete olizovat.
Komentáře receptu 14


Postup přípravy receptu

Tvarůžky rozmačkáme vidličkou. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou a utřeme.

Do vzniklého základu přidáme rozmačkané tvarůžky a podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat nasekanou cibulku, ale i bez ní bude pomazánka báječná.

Nejlepší je tvarůžková pomazánka na čestvém chlebu, sójovém nebo kornovém rohlíku. V tomto množství vystačí na namazání krajíců z jedné poloviny bochníku chleba.

Petr Král autor receptu:

Tvarůžková pomazánka

Počet přidaných receptů: 519

Ingredience

Vaše cena 549 běžně 10500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
246 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tvarůžková pomazánka

Recept se nachází v 130 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
smarcelak
Pomazánky 292 receptů
zdegross
pomazánky 183 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarůžková pomazánka

Celkový počet komentářů u receptu: 14
  • roztavené tvarůžky Josef Dubský 07.10.2013 21:24:59

    Na pánvi zpěníme cibulku,rozprostřeme tvarůžky, zakryjeme pokličkou.Za tři minuty hotovo.Vytvoří se koláč.Doporučuji dělat venku.
    Čím větší zápach,tím lepší chuť.

  • zajicek 05.02.2013 18:57:48

    Kdepak je konec baladuru? Uz jsem ho dlouho nevidel (ani necitil). A byl vynikajici!!!

  • Miluju tvarůžky - receptík Kristina T. 22.08.2006 11:10:34

    Já přidávám tvarůžky - no tvarůžky - jmenuje se to baladur (krychlička zabalená do "alobalu")....k míchaným vajíčkům, které dělám na másle a ke konci přidám baladur aby se tam rozpustil... a to je výtečné. Doporučuji.

  • Chvála Pavla 24.03.2008 16:38:06

    Vynikající, jemná chuť. Měla jsem obavy, aby nebyla pomazánka ostrá, ale kombinace zakysané smetany s pomazánkovým máslem vše uhladily. Ani vůně nebyla typická tvarůžková, klidně jsem natírala na malé toustové opražené chleby a nechala návštěvě na stole. S chutí vybíleno a pochváleno! Děkuji pane Král, jste opravdu Král. Pavla

  • Recept je výborný. Prosím zda-li má ještě někdo nějaký recept s olomouckými tvarůžky, aby jej přidal. Zbožňuji tvarůžky a myslím si, že nikdy není dost receptů na jejich přípravu. Děkuji.

    • Re: rada Jana z VM 11.07.2006 08:21:14

      Já dělávám pomazánku z tvarůžků tak, že tvarůžky taky rozmačkám vidličkou, přidám máslo a ramu - dle chuti - a na drobno nasekanou cubulku, někdy i pažitku. Taky je vynikající, má grády !

      • Re: Ano. Dana 16.07.2006 07:54:36

        Děkuji za další recept na tvarůžky. Určitě také budu zkoušet. Jest-li někdo ještě znáte nějaký recept na tepelné zpracování tvarůžků, prosím napište. Díky Dana.

        • Re: Ano. Vlasta 24.01.2007 15:34:11

          Zkuste mezi dvě kolečka tvarůžek vložit plátek Gothaje,sešít párátky ,potéobalit jako řízek a usmažit.Nejen,dle mého názoru-vynikající.

Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tvarůžková pomazánka
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept